10 bomba tipp, hogy formába hozd magad a strandszezonra

Már. 22 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Mutatunk Nektek néhány egyszerű szálkásítási technikát, melyek segíthetnek abban, hogy a legjobb formádban köszöntsd a nyarat és ne kelljen szégyenkezve takargatnod magad.

Lendülj formába!

Sokszor még a profik sem képesek egész évben csúcsformában maradni és a legtöbb testépítő is a tavasz eljöttével gyúr rá kimondottan a szálkásításra, remélve, hogy mire kitör a bikiniszezon, minden felesleges zsírtól sikerül megszabadulnia.
Aki rendszeresen edz, annak nem lesz nehéz dolga a nyár előtti szálkásítás. Aki pedig most lendül bele, az is elérhet jelentős sikereket nyárig, ha megfogadja a tanácsainkat. Összegyűjtöttük Eric Broser sztáredző 10 tippjét, melyekkel hatékonyan és gyorsan célhoz érhetsz!

 

1. HIIT-KARDIÓ

Egyes tanulmányok szerint a magas intenzitású intervallumokat az alacsonyabbal váltogató HIIT-kardió hatásosabb, mint az egyenletes tempóban végzett, míg mások éppen az ellenkezőjét állítják. Az igazság az, hogy mindkét edzéstípus működhet, éppen ezért mindkettőt érdemes lehet beépítened edzésprogramodba.
Amit azonban Broser kimondottan célravezetőnek tart, az ismét a 30/15/15 arányú osztás (abban az esetben, ha napi egy óra a cél). Az első fél óra lehet egyenletes tempóban végzett, a másik két, 15 perces pedig HIIT.
Tudj meg még többet erről a cikkünkben (+edzésterv) ITT!

 

2. ÓVATOSAN A SZÉNHIDRÁTTAL!

Igyekezz hetente 25 grammal csökkenteni szénhidrátbeviteled és 10 grammal növelned fehérjefogyasztásod. Ezzel támogatod tested zsírfelhasználását és növeled az ételek termikus hatását, mialatt mégis megtartod a megszerzett izmokat és segítesz a szervezetednek megszabadulni a vízfeleslegtől.

 

3. KARDIÓZZ ÉHGYOMORRA!

Az eltérő tudományos állásfoglalások ellenére mégis azt javasoljuk, hogy próbáld ki néha éhgyomorra, mert számos versenyzőnél bevált. Attól, hogy a szénhidrát- és zsírbevitelt mellőzöd, természetesen a megfelelő kiegészítésről ugyanúgy gondoskodhatsz.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: