10 élelmiszer, amiről nem is hinnéd, mi van benne…

nov. 09 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Aki nem sajnálja az idejét és az energiáját a tudatos vásárlásra, sokáig elidőzhet a polcokról levett ételek és italok csomagolását böngészve. Ha azt látod, hogy a megvásárolt áruban természetes adalékanyagok találhatók csak, még jócskán érhetnek meglepetések.

Bár az eredetük természetes vagy természetazonos, tehát kémiailag teljesen megegyező tulajdonságokkal bírnak, mint természetben fellelhető párjuk, a következő néhány összetevőt te is nagyon bizarrnak találod majd.

Tetű a joghurtban és hódzsír a jégkrémben…

Az már csak kimondva tűnik furcsának, hogy tulajdonképpen állati csontokból készíted el a szülinapokra a legfinomabb tortazselét, de hogy egyes ízletes ételeket bíbortetvek színeznek be és hódzsír teszi még illatosabbá őket, szinte elképzelhetetlen. Pedig meglepően nagy hagyományokra tekintenek vissza ezek a bizarr összetevők. Lássuk hát:

 

10. A porított bíbortetveket joghurtokban, cukorkákban és üdítőkben is felhasználják az élénkpiros árnyalat eléréséhez kosnil vagy kárminsav néven, viszont mesterséges társaikkal ellentétben káros hatásuk sincs.

 

 

 

9. Az isinglass nevű összetevőt a sörgyártásban az ital lágyítására használják. Bármilyen furcsa, ez az anyag a halak úszóhólyagjából készül.

 

 

 

8. A lakktetű váladékát bevonóanyagként használják a cukorkákon és a kapszulákon: az anyag fényes felületet eredményez, és ehető, ha nem is túl gusztusos.

 

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: