Táplálkozás

10 étel, amikkel vigyáznod kell, hisz gyulladást okoznak a testedben!

Woman lying on sofa looking sick in the living room; Shutterstock ID 119446654; PO: today.com

 

7. Burgonya

Keményítő- és szaponintartalma, valamint magas glikémiás indexe miatt a gyulladásos betegségeknél például a burgonya sem ajánlott.

 

6. Természetes édesítőszerek

A természetes édesítőszerek közül a magasabb glikémiás indexű agavé, juharszirup és a méz is hirtelen emeli a vércukorszintet, ezért mértékkel szabad csak fogyasztanod. Az eritrit vagy a nyírfacukor jobb választás lehet.

 

5. Paradicsom, padlizsán

Bár temérdek jótékony hatása van, a paradicsom a padlizsánnal együtt a burgonyafélékhez tartozik, ezért gyulladásos betegség esetén csak mértékkel szabad fogyasztani.

 

4. Szója

A szója és a szójából készült termékek fogyasztását ugyancsak a lektintartalom miatt nem ajánlják a gyulladáscsökkentő diétákban.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: