10 gyakorlat, amely kimondottan a hát és hónalj alatti zsírra fókuszál

aug. 30 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Igen csak frusztráló tud lenni, mikor felfedezed, hogy a hátadon és a hónaljadnál kövér kis hájredők sorakoznak. Az edzésekből gyakorlatilag teljesen kifelejtjük ezeket a területeket, csak azokra a testrészekre koncentrálunk, melyeket a leginkább látunk a tükörben, mint a has, a láb, a fenék. Most ráirányítjuk a figyelmedet néhány hatékony mell- és hátgyakorlatra, melyek segítenek, hogy bármilyen ruhában tökéletesen nézz ki.

A következő edzésterv segítségével a mellkas és a hát izmait úgy megdolgoztathatod, hogy az eredményeket már egy hónapon belül látni fogod. Az első edzés után érezni fogod, hogy olyan izmokat mozgattál meg, melyeknek eddig a létezéséről sem tudtál.

Ne feledd, a rezisztens edzés csak akkor hatékony, ha megfelelő étrenddel és kardio gyakorlatokkal kombinálod. Ezt a gyakorlatsort hetente 2-3 alkalommal végezd el, két gyakorlat között pedig a lehető legkevesebbet pihenj.

  1. UGRÓKÖTELEZÉS

Ajánlott az edzést 2 perc ugrókötelezéssel kezdeni bemelegítésként. Az ugrókötéllel nagyon jól átmozgathatod a hát és a váll izmait. A technikáról ne feledkezz meg: csakis a csuklóddal forgasd a kötelet.

  1. KERESZTÜTÉS SÚLYZÓKKAL

A boxolásból átvett gyakorlat, ami nem csak a hátat és a karokat dolgozza meg, de bemelegíti a felsőtestet, javítja a gyorsaságot és a koordinációt.

Csípőszélességnél valamivel szélesebb terpeszben állj, térdeid legyenek enyhén behajlítva.

Emeld fel a karjaidat, a bal karodat nyújtsd ki, mintha ütni készülnél.

Térj vissza a kezdő testhelyzetbe, és ismételd a jobb karoddal is.

Tartsd kinyújtva a karod 60 másodpercig.

3-szor ismételd, 20-30 másodperces szünetekkel.

  1. FEKVENYOMÁS NYÚJTOTT LÁBBAL

Ez a gyakorlat az egész testedre hatással van. Erősíti a mellkast, a hasat, a hátat, a tricepszet, javítja a testtartást, és növeli a rugalmasságot.

Feküdj a hátadra, fogd meg a súlyzókat, karjaidat 90 fokos szögben hajlítsd be a mellkasod mellett, hajlítsd be ugyanígy a térdeidet is.

Emeld fel a karjaidat a mellkasod fölé és emeld fel a vállaidat a talajról, miközben felemeled a lábaidat.

Térj vissza a kezdő testhelyzetbe és ismételd 45 másodpercig.

3-szor ismételd, 20-30 másodperces szünetekkel.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: