10 nagyon ritka testi rendellenesség, amik igazán különlegesek és látnod kell!

aug. 11 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Minden ember más, nincs 2 egyforma – még az ikrek sem teljesen egyformák. Vannak gyakoribb és ritkább mutációk néhány emberi szervezetben; tudtad, hogy a zöld szem is egy genetikai mutáció? Egyedi testi adottságainknak köszönhetően mindegyikünk megismételhetetlen.Mutatunk Nektek 10 furcsa testi mutációt, amelyek annyira lenyűgözőek, mint amennyire ritkák; akár látható, akár láthatatlan testi elváltozásról beszélünk. Lássuk:

 

10 nagyon ritka testi rendellenesség, amik különlegesek és látnod kell!

 

10. Heterokrómia

Ez az igen ritka és gyönyörű mutáció azt eredményezi, hogy a két szem színe eltér egymástól – részben vagy akár teljesen. Legtöbb esetben örökletes, de betegség vagy sérülés eredményeképp is megjelenhet. Mindenesetre Nagyon különleges mutációról beszélhetünk ebben az esetben, ami mindenki figyelmét felkelti.

 

9. Plusz egy borda

Ez a plusz borda a nyak környékén figyelhető meg, a méretük pedig elég széles skálán változhat. A nagyobbak kényelmetlenséget és mozgásbeli problémákat okozhatnak, ezért nem túl szerencsés ez a fajta testi rendellenesség.

 

 

8. Egy emlék a régmúltból

Néhány embernek elcsökevényesedve megtalálható a karjában az az izom, melynek segítségével az őseink könnyedén tudtak fára mászni.

A bal oldali képen láthatjátok ezt az ínt az alkaron, ami tudományosan a palmaris longus nevet viseli. Manapság már nincs semmilyen szerepe, de a mai napig megtalálható az emberek elég nagy részénél. Manapság legfeljebb műtétek során, ínpótlásoknál szokták felhasználni.

 

7. Az arany vérűek köztünk járnak

Az 1961-ben felfedezett “arany vér” nem a színe miatt kapta a nevét: A meglehetősen ritka Rh-nullás vércsoportba tartozó emberek ugyanis bárkinek adhatnak vért. Igen ritka, nagyjából 10 ember él a Földön, aki ebbe a vércsoportba tartozik.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: