10 nem szokványos tipp a lapos hasért

okt. 04 | 2. oldal - fitnesslife.hu

4. Húzd ki magad!

Ha görnyedsz, akkor még csúcsformában is úgy tűnhet, mintha kidudorodó pocakod lenne. Ennek az az egyszerű anatómiai oka, hogy ilyenkor plusz hajlásszög kerül a gerinced természetes görbületébe. Úgyhogy húzd ki magad: a szimmetrikusan és egyenesen tartott vállad kerüljön egy síkba a csípőddel, a térdeddel és a bokáddal. Ezzel egyébként a kiállásod is magabiztosabb lesz, ráadásul optimálisabban terheled az ízületeidet.

5. Fitneszlabda

Nem csak akkor “laposíthatod” vele a hasadat, ha borulásveszéllyel fenyegető gyakorlatokat végzel rajta! Ha mindennap üldögélsz rajta egy kicsit – akár számítógép-használat vagy tévénézés közben –, hamar érezni fogod, hogy a törzsed mely izmai dolgoznak a tested megtartásában. És pont ez a fajta terhelés a pocaktalanítás kulcsa! Persze, a fitneszlabda önmagában nem csodaeszköz, csak egy praktikus kiegészítő, ami még az egyensúlyérzékedet is fejleszti.

6. Legyenek reális céljaid!

A kedvenc celebed vagy sportolód hasa nagyszerűen mutathat motiváció gyanánt a hűtőszekrényen, de akár ellenkező hatást is elérhetsz, ha azt várod, hogy szakasztott ugyanolyan eredményt érj el. Az egyéni adottságaid tesznek azzá, aki vagy. Ahelyett, hogy “egyenalkatra” vágynál, inkább figyeld meg és fogadd el a sajátosságaidat, hogy aztán azokat tiszteletben tartva hozd ki magadból a lehető legjobbat!

Mint ahogy elég furcsán néznél ki valaki másnak az orrával, ugyanúgy nem lehetne teljesen a tiéd valaki másnak a hasa.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: