10 nem szokványos tipp a lapos hasért

okt. 04 | 3. oldal - fitnesslife.hu

7. Előrerúgás

Szögállásban emeld fel a karjaidat oldalsó középtartásba, kilégzésre pedig rúgj egyet felfelé a jobb lábaddal – lehetőleg derékszögig és nyújtva, de ez elsőre akár lehetetlen küldetésnek is tűnhet –, mialatt vállmagasságban előrelendíted mindkét karodat, hogy párhuzamosak legyenek a lábaddal. Közben úgy kell érezned, mintha a köldököd a gerinced felé nyomódna.

Ennek a mozdulatnak egyébként “cat kick”, azaz macskarúgás a neve, ezt viszont nem tartjuk szép dolognak, úgyhogy inkább egy labdát képzelj a megfelelő helyre.

8. Ne siess!

A lapos hashoz vezető út nem feltétlenül rövid. A mindennapi döntések mellett az anyagcseréd megváltoztathatatlan tulajdonságaitól is függ, milyen ütemben tudsz magadnak formásabb pocakot varázsolni. A legtöbb embernél azonban inkább lassú, folyamatos fejlődésről lehet beszélni, mintsem gyors és látványos átalakulásról.

Úgy is mondhatnánk, hogy meg kell dolgozni érte. Ez azonban nem feltétlenül baj, hiszen egyfajta rendszerre tanít az életben, aminek több területen is hasznát veheted.

9. Figyelj oda a puffadásra!

A haspuffadás egy tünet, ami természetes hormoningadozástól kezdve emésztési problémáig többféle dolgot is jelezhet. Nőknél a ciklus bizonyos napjain akár menetrendszerűen is jöhet, és biztos megfigyelted már, hogy bizonyos ételek után még akkor is nehezebb összegombolni a farmert, ha nem etted magad degeszre.

A lapos hashoz elengedhetetlen a jó emésztés, úgyhogy, ha gyakran van dolgod zavaró puffadással, érdemes elmenned egy kivizsgálásra, és fényt deríteni a probléma okára.

10. Óvatosan a kompresszióval!

A szorítóruhák és fehérneműk azonnali alakformálással kecsegtetnek, viszont a törzsizmaid helyett dolgoznak, így nem javasolt napi rendszerességgel viselni őket. Arról nem is beszélve, hogy az állandó nyomás nem a legkényelmesebb a hasi szerveidnek. Ezzel az “ál-laposítással” tehát tulajdonképpen csak távolabb kerülsz a valóditól.

 

 

https://www.fitness.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: