Mondok Neked 10 okot, amiért érdemes néha garnélarákot enned

jún. 01 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Sokféle ehető garnélarákot lehet vásárolni a boltokban, amelyek nagyon finomak és tápanyagokban gazdagok. Tudom, nem olcsó mulatság, de azért érdemes beépítened az étrendedbe, legalább 1-2 hetente. Mondok Neked 10 okot, amiért tényleg megéri garnélarákot fogyasztani.

10 ok a garnélafogyasztás mellett

10. Kalóriaszegény

Szinte bármennyit megehetünk belőle, hiszen 100 g rák elfogyasztásával mindössze 112 kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.

9. Fehérjében gazdag

Ha az étteremben kérünk egy adag garnélát, akkor abban 27 grammnyi fehérje van, ami a napi fehérje szükségletünk felét jelenti. Ezért is nagyon egészséges ez a tengeri étel.

8. Zsírban szegény

Egy adag garnélarákban mindössze 1 gramm zsír található, gyakorlatilag kétféle, telített és telítetlen. A zsírszegény táplálkozással hozzájárulhatunk a keringési betegségek megelőzéséhez.

7. Szénhidrátban szegény

Egy átlagos garnélarák adag egy gramm szénhidrátot tartalmaz, de van olyan típusú rák is, amiben egyáltalán nincs szénhidrát. Fogyókúrázóknak remek tápanyag a garnéla.

6. Erősíti a csontozatot, a fogakat

A garnélarák kalciumot is tartalmaz, ami köztudottan hozzájárul a csontok, fogak erősítéséhez. Az idősebb korosztály pedig megelőzheti a csontritkulást, ha rendszeresen fogyaszt ilyen rákot.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: