Táplálkozás

Mondok Neked 10 okot, amiért érdemes néha garnélarákot enned

 

5. Tele van antioxidánsokkal

Amilyen kicsik, olyan egészségesek, és antioxidánsban gazdagok. Ennek köszönhetően erősítik az immunrendszert, és fiatalító hatásuk is van, mivel jót tesznek a bőrnek, javítják a látást.

4. Vasban gazdagok

A vas nagyon fontos nyomelem a szervezet számára, főleg a vérképzésben játszik szerepet. A garnélarák sok vasat tartalmaz, így fogyasztásával megelőzhetjük a vérszegénység, a szívroham és a stroke kialakulását.

3. Omega-3 van benne

A tengeri halakban, rákokban sok Omeg-3 zsírsav található, ami lebontja a koleszterint, így megelőzhetjük a keringési rendellenességek kialakulását.

2. Javítja a memóriát

Mivel vas is van benne, amint említettünk, ez javítja vérkeringést, így több oxigén jut el az agyba, ami ezáltal jobban tud működni, így elkerülhetjük a memóriazavarokat is.

1. Megszünteti a hajhullást

Cinket is tartalmaznak ezek a finom rákfalatok, ami védi és növekedésre serkenti a hajhagymákat, így nem csak megakadályozható a hajhullás, hanem dúsabb tincsekre tehetünk szert.

Ez is érdekelhet: