12 filmszerep, amiket a rendező eredetileg másnak szánt

nov. 11 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ma már el sem tudnánk képzelni, hogy milyenek lennének ezek a jól ismert filmek a híres, karakteres színészeik nélkül… pedig a rendező az eredeti tervek szerint másoknak szánta ezeket a szerepeket. Nézzük meg, melyik színész kapta volna a Jack Sparrow szerepét a Karib-tenger kalózaiból vagy ki lett volna Christian, A szürke ötven árnyalata főszereplője.

 

Eredetileg másé lett volna a főszerep néhány filmben

12. Batman (Batman, 1989)

Eredetileg Mel Gibson-ra szabták a főszerepet, ő azonban nemet mondott. A Michael Keaton által játszott szuperhős szerepét eredetileg Mel Gibson-ra szabták, ő azonban visszalépett, mivel úgy gondolta, hogy a film nem lesz kasszasiker. Biztosan sajnálja a döntését, mert a Batman 400 millió dollárt hozott a konyhára. De Charlie Sheen, Pierce Brosnan, és Bill Murray is szóba jöttek a forgatás előtt

 

 

11. John McClane (Drágán add az életed!)

Bruce Willis szerepét Arnold Schwarzenegger játszotta volna. Eredetileg Arnold Schwarzeneggernek szánták volna a rendőr szerepét és a Schwarzenegger 1985-ös Kommandó című filmjének folytatása lett volna. Az osztrák színész viszont etikai megfontolásokból visszautasította a szerepet, mert a legtöbb gonosz német akcentussal beszélt, épp úgy, mint ő. Sylvester Stallone, Harrison Ford, és Don Johnson is pályázott a szerepre, de végül Bruce Willis kapta meg, akit akkor csupán vígjátékokból ismert a nézőközönség.

 

 

10. Edward Lewis (Micsoda nő!)

Eredetileg Al Pacino játszotta volna a főszerepet. A méltán híres vígjátékot nehéz Richard Gere nélkül elképzelni, pedig a készítők Al Pacinót szerették volna Lewis szerepében látni. Julia Robert és Al Pacino még próbákon is részt vettek együtt, de a színész rájött, hogy mégsem érdekli a film. Christopher Reeve, Daniel Day-Lewis és Denzel Washington is szóba jöttek, de Julia Roberts meggyőzte Richard Gere-t, hogy fogadja el a felkérést.

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: