TOP12 szuper hatékony FitBall gyakorlat

ápr. 19 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Miért is jó, ha FitBall-al egészíted ki az edzéseidet? A FitBall nem csak az egyensúlyérzékedet fejleszti, hanem az izmaidat is erősíti. Bemutatunk 13 szuper hatékony FitBall gyakorlatot, melyekkel színesítheted az edzéseidet és sokkolhatod a testedet.

 

Labda teszt:
Még azelőtt, hogy belekezdenél a gyakorlatokba, bizonyosodj meg arról, hogy megfelelő labdát választottad >> ülj rá és ha a térdeid ill. a csípőd derékszöget zár be, akkor ez tökéletes lesz, indulhat az edzés!

 

1. MILITARY PRESS

Készüljünk fel, ugyanis most igazán megdolgoztatjuk a karokat. A Military press nem csak a karokat veszi igénybe, hanem a törzset is. Ez a gyakorlat főleg a delta-izmokra összpontosít, de ahhoz, hogy ne inogj a labdán, be kell feszítened a derékizmaidat. Végy a kezedbe egykezes súlyzókat és told őket fölfelé úgy, ahogy a képen is látod, de ezzel egyidejűleg a hasadat is feszítsd, valamint tartsd feszesen a vállakat is. Végezz annyi ismétlést, amennyit bírsz.

 

2. TRICEPSZ EXTENZIÓ

Nem vagy elégedett a karjaiddal? Unod már az integetőhájat? Ez a gyakorlat a tricepszet dolgozza meg, megfelelő nőknek és férfiaknak is. A könyök teljes megfeszítése a tricepsz-izom összehúzódása miatt fontos. Lényeges tehát, hogy a könyököd a lehető legjobban meg legyen feszítve. Ismételd addig, amíg bírod.

3. FEKVŐTÁMASZ

A fit-ball labdán végzett fekvőtámasz jóval igényesebb gyakorlat, még a legedzettebbeket is megizzasztja. Christie McGonagle a Model Fitness – től megosztotta a fekvőtámasz gyakorlat egyik változatát, amely kettéválasztja a mozdulatot, így a fekvőtámasz végzése során nem térünk vissza a plank helyzetbe. Tarts ki ebben a pozícióban 5-10 másodpercig. Ismételd addig, amíg bírod.

 

4. FORDÍTOTT FELÜLÉS

Krónikus hátfájástól szenvedsz? Ha igen, ezt a gyakorlatot mindenképpen végezd el. Fogj egy fintess labdát és láss neki. 8 vagy 10 ismétlésből álljon egy gyakorlatsor.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: