13 étel és ital, amitől elkerülhetetlenül büdös leszel

Már. 23 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha a zuhany, dezodor és megannyi kozmetikum dacára is úgy érzed, büdös vagy, könnyen lehet, hogy az étrended a ludas.

Ha fontos randira, munkamegbeszélésre vagy egyéb találkozóra mész, jobb, ha az alábbi táplálékféléket kerülöd, illetve mérsékelten fogyasztod.

 

13. Alkohol

Volt már, hogy másnaposan úgy érezted, az egész tested alkoholt áraszt? Könnyen lehet. A vérárammal az alkohol szétárad az egész testben, és egy része a pórusokon és a verejtékmirigyeken keresztül távozik, ettől lesz a penetráns és árulkodó „másnapos szag”. Ha jó sok vizet iszol, az segíthet felhígítani a véredben az alkoholt.

 

12. Spárga

A spárga elsősorban a mellékhelyiségben hozhat kellemetlen helyzetbe, mivel kénes szagú lesz tőle a vizelet.

 

11. Cékla

A cékla nagyon egészséges, tele van fontos tápanyagokkal, ugyanakkor metilt tartalmaz, ami nem valami kellemes illatú. Az emésztőrendszerünkben trimethylamin, más néven TMA nevű vegyületet alkot. A bőrünkön keresztül halszagra emlékeztető illatot áraszt, amit sokan nem szeretnek.

 

10. Brokkoli, káposzta, kelbimbó

Ezek a kénben gazdag növények tele vannak olyan tápanyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek segítenek a testünknek megszabadulni a méreg- és rákkeltő anyagoktól. Hátrányuk azonban, hogy szelet csinálnak, ami nem tesz minket a társaság kedvencévé. Úgyhogy inkább olyankor fogyasszuk őket, amikor nem kell sehová mennünk.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: