Edzés

13 étel és ital, amitől elkerülhetetlenül büdös leszel

 

9. Rágógumi

Bár a rágó egyik lényege pont a lehelet – tehát a szagok – javítása lenne, van egy kevésbé ismert negatív hatása. A rágás közben a szokásosnál több oxigén kerül a nyálba, amitől gázok gyűlnek fel a gyomrunkban. Ezek pedig jellemzően a másik oldalon távoznak.

 

8. Kávé

A koffein stimulálja a központi idegrendszert, ami aktiválja a verejtékmirigyeket. Emellett a kávé savas, ezért kiszárítja a szájunkat. Ha nincs nyál, elszaporodnak a baktériumok, amelyek kénes vegyületekkel táplálkoznak, nagyban hozzájárulva a rossz szájszaghoz.

 

 

7. Curry, kömény

Bármilyen finom is a tikka masala, nem biztos, hogy megéri a vele járó, múlni nem akaró szag. A curry és a kömény aromái képesek napokig megülni a pórusainkban.

 

6. Tejtermékek

Testszag termelődik akkor is, ha a verejtékben lévő lipideket elfogyasztják a bőrünkön élő baktériumok, amelyek különböző gázokat termelnek melléktermékként. Ezek a lipidek a különböző tejtermékekben találhatóak.

 

5. Durian gyümölcs

Ha valaha találkoztál a délkelet-ázsiai durian bűzével, nem ér meglepetésként, hogy az elfogyasztása kihatással van a szájszagra. Anthony Bourdain egyszer úgy fogalmazott: „Olyan szagú lesz a leheleted, mintha nyelves csókot adtál volna a halott nagymamádnak.”

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: