4. Rostos ételek
A magas rosttartalmú ételek nagyon laktatóak és egészségesek. Viszont ha 5 grammnál többet eszel belőlük, igazi bűzbombává változol. Amellett, hogy verejtékezni fogsz, fel is puffadsz és „szelelni” fogsz. A rostban gazdag ételek ugyanis nagyon sok gázt tartalmaznak, például hidrogént, széndioxidot és metánt.
3. Hal
Nem tudod, miért ilyen büdös a hónaljad? A halak a ludasak. Sok ember nem is tud róla, de egy trimethylaminuria nevű emésztési rendellenességben szenved. A lényege, hogy a szervezet nem képes lebontani bizonyos halakban található proteineket. Az így keletkező rossz szagú elegye azután bekerül a verejtékbe, a leheletbe és vizeletbe.
2. Fokhagyma
Fokhagymafogyasztás után az allicin miatt bűzlik úgy a bőrünk. Az allicin az allin nevű vegyületben található, és akkor szabadul fel, ha a fokhagymát összevágják vagy összezúzzák.
1. Gyorskaja, nass
Azt tudtuk, hogy a magas cukortartalmú ételek megzavarják a hormonokat és az emésztést, de tudtad, hogy büdössé is tehetnek? A magas cukortartalmú ételeknek magas a glikémiás index, amely kihatással van a vérünk vegyi összetételére. Ezek a vegyületek keverednek a bőrünkön található baktériumokkal, ez okozz a bűzt.