15 házi praktika 100 évvel ezelőttről, amelyek tökéletesen működnek a mai napig!

okt. 02 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Több, mint 100 évvel ezelőtt születtek meg ezek a szépen illusztrált, az életet megkönnyítő trükköket és praktikákat bemutató tanácsok. A Gallaher dohánycég 100 különböző trükkös házi praktikát nyomtatott kártyákra, ezzel segítve a háztartások mindennapjait, nem mellesleg rendkívül ötletes marketingfogásként is szolgált ez a húzás. Több mint egy évszázaddal később megmutatunk nektek ezek közül néhányat, és meg fogsz lepődni, hogy a mai napig működnek ezek a tippek!

 

15 házi praktika 100 évvel ezelőttről, amelyek tökéletesen működnek a mai napig!

15. Hogyan távolítsunk el egy szálkát vagy üvegszilánkot a bőrünkből?

Tölts meg egy kisebb méretű poharat jó meleg vízzel, szinte színültig, és nyomd a szájához azt a területet, ahová a szálka szúródott. A lehűlő víz szívóhatást gyakorol a bőrödre, pár perc múlva már könnyedén eltávolíthatod a kellemetlen szálkát/szilánkot.

 

14. Hogyan “élesszük újra” a hervadozó virágokat?

Ha újra meg akarod fiatalítani a hervadozó virágokat, tedd őket forró vízbe. Mire kihűl a víz, a virágok újra régi fényükben fognak pompázni. Ezután csak vágd le a szárak végét, és tedd őket hideg vízbe.

 

13. Hogyan főzzük meg a megrepedt tojást

Ha elrepedt a tojás, csak adjunk egy kevés ecetet a főzővízhez, és így nem fog a tojás tartalma kiszivárogni a vízbe.

 

12. Hogyan pucoljuk meg egy üveg belsejét

Egy üveg belsejét így tudod hatékonyan kimosni: töltsd meg vízzel és szórj bele némi homokot. Erőteljesen rázd össze, az üveg belseje szép tiszta lesz.

 

 

11. Hogyan ellenőrizzük a vaj minőségét

A kép önmagáért beszél: dörzsölj egy kevés vajat egy darab papírra, majd gyújtsd meg. A tiszta vaj kellemes illatú, míg a rossz minőségű margarin kellemetlen szagot fog árasztani az égés során.

 

 

10. Így rajzolj kacsát egyetlen vonallal, anélkül, hogy felemelnéd a tollad.

 

9. Hogyan szedjük össze az apró üvegszilánkokat

Ha véletlenül elejtettél egy üvegedényt vagy poharat, fogj egy régi, puha rongyot amelyet többet nem szeretnél használni. Nedvesítsd be, és ezzel töröld fel a szilánkokat, a legapróbb darabokat is össze fogja szedni a nedves rongy. A rongyot dobd ki a szilánkokkal együtt.

 

8. Rándulások, ficamok kezelése

Emeld fel a megrándult ízületet, bugyoláld egy nedves ruhába, arra figyelve, hogy folyamatosan nedves legyen (lásd a képet). A kancsó legyen magasabban mint a sérült végtag, így az átázott, vékony anyag folyamatosan biztosítani tudja a borogatás nedvesen tartását.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: