Hírek

15 házi praktika 100 évvel ezelőttről, amelyek tökéletesen működnek a mai napig!

 

7. Hogyan tartsuk frissen a tojásokat

Ha azt szeretnéd, hogy a tojások sokáig elálljanak, tedd be őket egy sóval feltöltött tárolóedénybe, és helyezd a dobozt egy száraz, napfénytől védett helyre.

 

6. Hogyan óvjuk meg az értékes vázákat

Töltsd meg félig a vázákat homokkal. Ennek a plusz súlynak köszönhetően a váza sokkal stabilabban fog állni. Ez a módszer különösen a keskeny talpú vázáknál hasznos.

 

 

5. Tökéletes kenyérszeletelés

Mártsd a kést forrásban lévő vízbe 10-15 másodpercen keresztül, majd szép lassan kezdd el vágni a kenyeret. A szeletek szép vékonyak, egyenletesek lesznek.

 

4. Egy hasznos tipp a krumpli főzéséhez

Ha igazán finom, jó állagú főtt krumplit szeretnél, adj egy pici cukrot is a só mellett a főzővízhez. Miután a burgonyák megfőttek, öntsd le róluk a vizet, rakd vissza a tűzre az edényt, és folyamatosan forgasd őket, hogy mindenhol kellően száraz és ropogós legyen a krumpli külseje.

 

3. Hogyan gyújtsunk meg egy gyufát az erős szélben

Vagdosd be a gyufa szárát néhány helyen, ahogyan a képen is látható. Amikor meggyújtod a fejét, ezek az apró kis “forgácsok” is meggyulladnak.

 

2. Hogyan válasszunk szét két, összeragadt poharat.

A legjobb módszer a két pohár szétszedésére, ha a felsőt megtöltjük hideg vízzel, míg az alsót forró vízbe helyezzük. Így az alsó pohár anyaga kissé kitágul, a felsőé pedig összemegy, így könnyedén szét tudnak “cuppanni” egymástól.

 

1. Hogyan emeljünk fel egy nehéz kancsót

Ha nagyon meg van töltve a kancsó, a felemelése nehézkes lehet – fogd meg úgy, ahogyan a rajz jobb oldalán látható! Ezzel a tartással megakadályozod, hogy a súly lehúzza a kancsó száját, és kiömöljön az ital.

 

 

Ez is érdekelhet: