Unod az edzéseket? Csinálj valami újat! 16 edzésforma, amit érdemes kipróbálni

jún. 18 | 3. oldal - fitnesslife.hu

 

9. Hulahopp

Régi kedvenc játékszerünk, ami sportnak sem utolsó! Hihetetlenül jó alakformáló, ami főként karcsúsítja a derekat, de formálja a combokat és a bicepszedet is. Az órákon még súlyokkal ellátott karikát is használhatsz a megszokott műanyag helyett, szóval ideje újra használatba venni az általános iskolás korod kedvenc játékát! Teljesen más élmény lesz felnőttként használni, ebben biztos lehetsz.

 

10. Ultra rövid edzés

Rengeteg olvasmányt raktunk már fel amelyben a hétperces edzés volt a főszerepben, így remélem már nem kell bemutatni. Ezek a rövidke edzések nem arról szólnak, hogy órákig dolgoztatod az izmokat, épp ellenkezőleg. Itt rövid ideig a lehető legnagyobb erőbedobással kell edzened, “ahogy csak a csövön kifér”. Viszont ha kezdő vagy, elsőre azért óvatosan kezdj bele, nehogy sérülés legyen a vége, mert akkor nem arra fogsz emlékezni, hogy milyen hatékony volt.

 

 

11. Exergaming

Ez a szó az “exercise gaming”-ből ered, vagyis az edzéssel összekötött számítógépes játékot jelenti. Szóval végre eljött az a korszak, ahol rájöttek, hogy a videójátékozás lehet nagyon jó sport is egyben. Vége annak az időnek, amikor mindenki a gép előtt ült, maximum a kezüket megdolgoztatva. Vannak olyan mozgásérzékelős játékok, ahol ugrálhatsz, táncolhatsz, tornázhatsz, vagy akár küzdősportok közül is válogathatsz. Ebben az a jó, hogy anélkül kipróbálhatod az ütéseket, rúgásokat, hogy közben kék-zöld-lila foltokat szereznél. Szóval ha van egy gyereked, vagy egy nagyon nagyra nőtt gyereked, (akarom mondani párod.. 😀 ) akit nem tudsz kiszedni a gép elől, most már tudod, mit csinálj 😉

 

12. Zumba

A legtöbben bohóckodásnak tartják, pedig mozgásformának tökéletes. Nem tudom, te a támogató, vagy az ellenző táborát gyarapítod, de had mondjam el, hogy ha jól csinálod, akkor több kalóriát égetsz el vele, mint kick-boxnál, vagy a step aerobicnál. A legújabb zumba változatban már kifejezetten fenék- és combszálkásító mozdulatok is vannak. Így hát a “csodasport vs. bohóckodás” vitában akkor tudsz hitelesen állást foglalni, ha kipróbáltad.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: