Unod az edzéseket? Csinálj valami újat! 16 edzésforma, amit érdemes kipróbálni

jún. 18 | 4. oldal - fitnesslife.hu

 

13. ViPR

Vitalitás, teljesítmény és újrakondicionálás. Ennyit jelent ez a furcsa szó. Amit tudni kell, ehhez az edzésformához tartozik egy hosszúkás, gumiból készült, több súlyban kapható eszköz, ami teljesen átmozgatja a testet. Rengeteg mozdulatot lehet végezni vele, így elég ez az egyetlen furcsa eszköz egy hatékony, izmot nem kímélő edzéshez. Eleinte kezdj kisebb súllyal, aztán ahogy erősödsz, válthatsz nagyobbra is.

 

14. “Összezavart izmok

A “muscle confusion”, azaz az izmok összezavarása. Ilyen edzésforma például a P90X, bár erről eddig nem sokat lehetett hallani. Lényege, hogy úgy kell csinálni a gyakorlatokat, hogy a sorrendjüket állandóan felcserélgeted, újakat csinálsz, illetve beiktatsz némi ugráló mozdulatot is. Ezt tuti, hogy nem fogod megunni.

 

 

15. Felnőtt sportegyesületek

Foci, tenisz, röplabda, kosárlabda.. Ki mondta, hogy ezt csak gyerekek űzhetik menetrendszerűen? Rengeteg felnőtt sportegyesület van, amihez csatlakozhatunk, amatőröknek, vagy kevésbé amatőröknek is létezik ilyen hely, többnyire szabadidős céllal. Itt még a motiváltsággal sem lesz gond, hisz nagyon jó társaságok szoktak kialakulni.

 

16. Akadályverseny

Amikor akadályversenyről van szó, nekem az a sárban kúszást, a falmászát és a jeges vízben úszást jelenti. Nagyjából erről is van szó. Igazi megmérettetés egy ilyen edzés, ahol azért előtte nem árt egy kicsit felkészülni. Menj ki a természetbe, sprintelj, guggolj, csinálj fekvőtámaszokat ezerrel, és súlyzózz! Egy élmény lesz utána végig csinálni egy akadályversenyt. 🙂

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: