Táplálkozás

Ezt a 3 „gabonát” gluténérzékenyek és diétázók is bátran fogyaszthatják!

 

1. Quinoa

Feltűnően alacsony kalóriatartalma miatt a diétázók körében nagyon kedvelt köretté vált. Valójában a quinoa sem gabona, hanem a céklák családjába tartozik. Amellett, hogy kiváló fehérjeforrás, mindazt a 9 aminósavat tartalmazza, amelyek előállítására szervezetünk nem képes, ezért mindenképp nagyon hasznos tápanyagforrás!

Elkészítés: Főzés előtt alaposan át kell mosni, majd kétszeres vízben megfőzni, kb. 15-20 percig. Ha az összes vizet elfőtte, akkor lesz jó. Akár meg is pirítható kicsit főzés előtt, ami kissé dióra emlékeztető ízt ad neki. Reggeliző kásaként is fogyasztható tejjel.

 

 

Szerző:
Nagy-Kumich Nikolett
Fit életmód blogger, hobbi zsakács, hobbi crossfitter

 

 

Ez is érdekelhet: