3 egyszerű és finom saláta recept vacsorára, ha fogyni szeretnél nyárra!

feb. 06 | 2. oldal - fitnesslife.hu

Holland sajtsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

4 dl kefir, 2 csokor piros retek, 10 dkg trappista sajt, 2 db savanykás alma, 2 db héjában főtt burgonya, 1 fej lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 tk. Só, 1 mk. törött fehér bors

Elkészítés:

A kefirben elkeverjük a mustárt, a sót és a borsot. A megtisztított hagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, és ugyancsak a mártásba keverjük. A meghámozott burgonyát a megmosott, kicsumázott héjas almával meg a tisztított, héjas retekkel együtt nagyon vékony csíkokra vágjuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba. Ezután beletesszük a sajtot, amit szintén vékonyan felcsíkozunk, majd a salátástálat befedjük, és a hűtőszekrényben két-három órán keresztül érleljük. Tálalás előtt óvatosan felkeverjük, pirított barna kenyér- vagy korpáskenyér-szeletekkel kínáljuk. Finomra vágott friss kaporral is ízesíthetjük. Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: