4 egészségesnek hitt étel, amit nagyon gyorsan felejts el!

okt. 24 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Veszélyes csapdákat rejt a modern táplálkozás, a sok újdonság és a sok egészségesnek mondott kaja… mi most megmutatjuk, mit ne egyél, ha formába akarsz jönni.

Ha formába akarod hozni magad, alaposan meg kell válogatnod, mit eszel, mennyit és természetesen mozognod is kell. A legfontosabb testpusztító ételeket (cukor, fehér liszt, telített zsírok, alkohol) mindenki ismeri, van viszont néhány kifejezetten egészségesnek hitt kaja, amivel vigyáznod kell. Lássuk:

4 egészségesnek hitt étel, amit nagyon gyorsan felejts el!

4. Növényi olajok

Sajnos a növényi olajok sem éppen annyira egészségesek, mint a hírük. Ahogy a margarin, úgy a repceolaj is gyulladást okozhat és semmilyen szinten nem egészséges. Kerüld a génmódosított, részlegesen hidrogénezett fajtákat, amelyek annyi bajt okozhatnak, hogy le sem merjük írni – elég legyen annyi, hogy nem tesznek jót a szívnek és szexuális zavarokat is okozhatnak.

A hidegen préselt, extra szűz olíva olaj kifejezetten egészséges és a kókuszolaj is -utóbbinak ha kókuszillata van, az jó jel – máskülönben valószínűleg pasztörizált, ami már nem túl jó…

 

3. Gyümölcslé

Mi történik, amikor megiszol egy pohár narancslevet? Olyan, mintha megennél négy, átlagos méretű narancsot, másodpercek alatt. 4 igazi narancsot megenni sokkal tovább tart és nemcsak nem sokkolja a szervezetedet, de egészséges rostokat is tartalmaz, ráadásul a gyümölcslében rengeteg a fruktóz, mintegy 100 gramm literenként. Ezzel birkózik egy nagyot a májad, aztán szépen zsír lesz belőle, rajtad. Inkább igyál ízesített vizet vagy gyógyteát!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: