4 fenékforma típus, ami sok mindent elárul rólad

jan. 29 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ahogy a hátsód gömbölyödik, úgy hízol máshova is – és mindennek hormonális okai vannak. Te tudod, hogy milyen hormondominanciával rendelkezel?

1. Csepp (vagy fordított szív) alakú hátsó

 

Akinek ilyen feneke van, az leginkább altáji hízásra hajlamos. A has laposabb, a vállak keskenyebbek, combokon és a hátsón azonban már akkor láthatók a pluszkilók, ha csak egy kicsit szed fel, ezért ezek a testrészek a veszélyzónák. Jellemző a narancsbőr kialakulása.

Milyen hormonális befolyás jellemző rá?

Valószínűleg a petefészked a domináns hormontermelő, ennek “hála” lehet hízni ilyen nőies testtájakra.

Milyen ételek stimulálják ezt a hormontermelőt, ezzel pluszkilókat pakolva Rád?

  • csípős ételek
  • zsíros húsok, húskészítmények
  • tejtermékek – főleg a zsírosabbak, mint amilyenek a kemény sajtok is.

A tejtermékek helyett összességében érdemes valami mást választanod. Ha kíváncsi vagy, hogy mit, ITT megtudhatod!

 

 

2. A szögletes hátsó

Ez a fenékforma rendszerint laza, gyenge kötőszövetekkel párosul. A hízás puhán, babaháj szerűen mindenhova történik, a hasra, végtagokra, sőt, gyakran arcra is. Ennek köszönhetően, arányos még pluszkilókkal is. Jellemző a homokóra-alkat, a fenék pedig lehet teltebb vagy laposabb, a képen láthatónál hosszúkásabb is, alapvetően szögletes formájú.

Hosszú távon érdemes odafigyelni, mivel alapvetően egy hízékonyabb típus. Fontos az elegendő mozgás, és ne jojózz folyamatosan, tehát tarts meg egy súlyt, mivel a folyamatos hízás-fogyással tovább ronthatod a kötőszöveteid állapotát. Érdemes esetleg kollagént is szedni, esetleg szilíciumot a kötőszövetek erősítése miatt. A súly megtartásához pedig mindenféle vad diéták helyett egy egészséges, személyre szabott étrendet ajánlott betartani.

Ezt a fenékformát leggyakrabban az agyalapi hormondominancia okozza, amelyet főként az alábbi ételek stimulálnak, majd végül fárasztanak ki teljesen, hízást okozva ezzel:

  • tejtermékek
  • egyszerű szénhidrátok

 

2 típus még hátra van, lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: