A 4 leggyakoribb edzéshiba

Sze. 29 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Tudtad, hogy még akkor is elkövethetsz hibákat, ha rendszeresen edzel? Viszont, ha odafigyelsz, elkerülheted a sérüléseket és maximalizálhatod az edzéseid hatékonyságát is. Megmutatjuk a leggyakoribb hibákat, melyekre érdemes jobban odafigyelned.

A 4 leggyakoribb edzéshiba

4. Kimarad a bemelegítés

Edzés előtt bemelegítésre van szükség MINDIG, hogy felkészítsd az izmaidat az őket érő terhelésre. A bemelegítés során lazulnak az izomszövetek, beindul a vérellátásuk, ez csökkenti a sérülésveszélyt. Szánj mindig időt a bemelegítésre, ha sürget az idő, akkor is melegíts, és inkább legyen 5 perccel rövidebb az edzésed, minthogy a hideg izmok miatt megsérülj. Legalább 10 percet szánj a tested átmozgatására, mielőtt nekiállnál a tényleges edzésnek. 

 

3. Nem iszol eleget

A szervezet egészséges működéséhez naponta legalább 2-2,5 liter folyadékot kell fogyasztani, ha pedig sportolsz a szervezet ennél is nagyobb mennyiséget igényel. A hidratáltság nagyban hozzájárul az edzésmunka minőségéhez, a megfelelő táplálkozás és folyadékfogyasztás segít a jobb eredmények elérésében. A test mozgás közben folyadékot és kalóriát veszít, ha eleve „üresen” kezdesz sportolni, hamar kidőlsz majd. Épp ezért edzésnapokon fokozottan figyelj a folyadékbevitelre, valamint fogyassz elegendő energiát adó táplálékot. Edzés előtt kortyolj el legalább fél liter vizet, edzés közben is legyen nálad folyadék, sportolás után pedig érdemes innod egy izotóniás italt, amely pótolja a mozgás során a szervezetből kiürült ásványi anyagokat és nyomelemeket.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik: