4 szokás, amitől még éhesebb leszel

nov. 16 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Sokan amikor elhatározzák, hogy egészségesen fognak élni, leadnak pár kilót, akkor az első hetekben óriási elszántsággal indulnak neki a dolognak. Mondanom sem kell, hogy 2-3 hét után alábbhagy a lelkesedés, így jön a csalódottság, elkeseredés és az érzelmi evés… aztán pedig újra a plusz kilók, amiket az előző hetekben kínkeservesen sikerült leadni…
A koplalás, éhezés nem csak fájdalmas dolog, de nem is vezet eredményre. A szervezet ugyanis csak egy ideig képes éhezni, bizonyos koplalás után oda a kontroll és jöhet a nagy zabálás. Ésszel csináld! A következő rossz szokásokat pedig felejtsd el!

Rossz szokások, amik még éhesebbé tesznek

1. rossz szokás: Kihagyod a reggelit

A reggelit kihagyni nagyon nagyon rossz szokás. Tök mindegy mi a kifogásod; nem vagy éhes vagy csak 10 körül szoktál reggelizni, ezen a szokásodon gyorsan változtass. A reggeli elhagyása növeli az elhízás kockázatát, lassítja az emésztést és a nap további részében nagyobb mértékű kalóriabevitelt generál. Egy felmérés szerint, aki reggel legalább 13 grammnyi fehérjét tartalmazó reggelit elfogyasztott, az kevésbé lesz kívánós a nap további részében és legalább 20%-kal kevesebb kalóriát fogyaszt el, mint a reggelit kihagyók. Ennek oka, hogy a fehérje telít, laktat, stimulálja a dopamin felszabadulását, ami kordában tartja az éhséget. 

TIPP: 10 diétás reggeli sok fehérjével, DE kevés kalóriával!

TIPP: Ez történik valójában, ha nem reggelizel

 

2. rossz szokás: Becsapod magad

Majd meghalsz egy szelet csokiért, de helyette édes epret vagy almát eszel? Ennél egy kis chipset, de helyette natúr mandulát rágcsálsz, mert az sokkal egészségesebb? Nos, ez mindenképpen egy helyes döntés! A pillanatnyi vágyat, éhségérzetet csillapíthatod a helyettesítő ételekkel, de a sóvárgás hosszú távon sajnos megmarad. Heti 1x ha csokit kívánsz, egyél egy-két kockányit. Ha pedig chipsre éhezel, egyél egy maroknyit. Csak az a fontos, hogy ez esetben is gyakorold mértékletességet!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: