5 fűszer, ami segíti a zsírégetésedet

Júl. 27 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Tudtad, hogy a fűszerek is a segítségedre lehetnek a zsírégetésben? Ha szálkás és izmos akarsz lenni, pörgesd fel az anyagcserédet ezzel az 5 fűszerrel!

Fűszerekkel pörgesd az anyagcserédet

A rendszeres testedzés és a megfelelő táplálkozás az anyagcsere lendületben tartásának legbiztosabb módszere. De akad néhány olyan fűszer, amely egyrészt feldobja – a néha kissé egyhangú – izomépítő menüdet, ráadásul az anyagcserédet is a megfelelő irányba lendíti. Nyilván nincsenek csodák, és nem az ész nélküli ízesítés a megoldás, de akad néhány olyan fűszer, amely bizonyítottan támogatja a zsírfeleslegtől való szabadulást – néhány egyéb jótékony hatással egybekötve. Így nem csupán az ételeidet, de a testedet is tökéletesítheted ezzel az 5 nagyszerű fűszerrel.

 

 

5. CAYENNE BORS

A cayenne bors a kapszaicin tartalmának köszönhetően képes magasabb sebességbe kapcsolni az anyagcserédet – ez az a hatóanyag, ami a szádba, vagy a bőrödre kerülve csípő-égető érzést kelt. A kapszaicin thermogén hatása már széles körben ismert (ez a testben előidézett hőtermelő folyamatok fokozása), ez pedig nyugalmi állapotban is gyorsabb anyagcserét és magasabb elégetett kalóriamennyiséget jelent. A kutatások szerint a thermogenezis révén a kapszaicin akár 5%-al gyorsabb anyagcserét is jelenthet még akár órákkal az elfogyasztását követően is, illetve az eredmények alapján akár 16%-al is fokozódhat a testzsír oxidációja, ugyanis hozzájárul a zsíranyagcsere aktívabbá tételéhez is.
Tipp: A cayenne bors kiválóan használható a húsok, vagy a halfélék ízesítéséhez, illetve pirított magokkal kombinálva is fokozhatod a fehérjedús ételeid ízélményét. Kevésbé ismert, de a magas kakaótartalmú feketecsokoládéval kombinálva a pikáns kombináció kimondottan jó hatást képes gyakorolni a szerelmi életedre is.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: