5 kőkemény popsiformáló gyakorlat a híres fitness hölgytől

ápr. 20 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Nemrég megosztottuk az Instagram leghíresebb edzőit, azonban egyik fitness sztár kimaradt a listából. Ő Katya Henry – a fitness ladynek bomba jó alakja van és edzéseit meg is osztja a követőivel. Összeállításunkban láthatjátok a legkíméletlenebb, ám annál hatásosabb fenékformáló gyakorlatait.

Popsiformálás Katya Henry-vel

A 21 éves Katya Miamiban él, és éppen most végzi személyi edző képzését. Sokan faggatják az irigylésre méltó feneke kapcsán (ami nem véletlen), bár a módszerét egyébként is részletesen ismerteti Instagramon. Véleménye szerint a fenék izmokat edzés során olyan szituációba kell kényszeríteni, tehát olyan gyakorlatokat kell végezni, amiknek teljesítése a fenék jelen állapotában még igen nagy nehézséget okoz. Ez pedig úgy lehetséges, hogy nemcsak egyszerűen guggolgatunk, vagy kitörésezünk, hanem plusz súlyokkal eddzük az izmainkat. Ennek hatékonyságát azzal indokolja, hogy ilyenkor az izmokban mikro-repedések keletkeznek, amiknek regenerálódásakor az izmok egyszerre nagyobbak és vastagabbak is lesznek.

 

5. Guggolásból végezhetsz több százat is, ha nem helyesen végzed, akkor nem számít annyit és a derekad is fájni fog. Fontos tehát, hogy mindig figyelj a részletekre, a térded sose menjen a lábfejed elé, jól told hátra a fenekedet és felálláskor se nyújtsd ki teljesen a lábadat.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: