5 motivációs ötlet a fogyókúrához, hogy többé ne bűnözz

Júl. 17 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A fogyással az a helyzet, hogy a kellő motiváció csak ideig-óráig van meg a fogynivágyókban, aztán az hajlamos eléggé alábbhagyni. Ezekre az esetekre fel kell készülnöd, és orvosolnod kell őket, ha mostmár TÉNYLEG meg akarsz szabadulni a feleslegtől, és TÉNYLEG szeretnéd elérni az álomalakod. Ha TÉNYLEG így van, olvass tovább!

 

Motivációs ötletek a fogyáshoz

Motiváció a fogyáshoz

 

Határozd meg, miért akarsz lefogyni

Méghozzá pontosan, kerek mondatokban. Nagyon fontos, hogy tudd, miért csinálod mindezt. Szeretnél elégedettebb lenni magaddal? Szeretnél kisebb ruhaméretet hordani? Az egészségedért teszed? Nincs rossz válasz! A lényeg, hogy határozd meg, és ami még fontosabb, írd is le azt a bizonyos mondatot, hogy aztán újra és újra elolvashasd, emlékeztetve magad arra, miért vágtál bele ebbe az egészbe.

 

Állíts fel reális elvárásokat

Ha túl gyorsan túl sokat akarsz fogyni, az igen kockázatos. Nem csak egészségtelen, de ha a kilók mégsem úgy mennének lefele, ahogy azt elképzelted, könnyedén csalódottá válhatsz, és felhagyhatsz az egésszel. Legyen a fogyás egy hosszú távú cél, ne akarj heti 0,5 – 1 kg-nál többet leadni.

 

Legyenek köztes céljaid

Ha 10 kg-tól akarsz megszabadulni egy bizonyos dátumig, az egy nagyszerű cél, de érdemes alcélokat és beiktatni a folyamatba, hogy mindig legyen sikerélményed. Legyen köztes cél a bevitt zöldségmennyiség növelése, vagy a heti háromszori mozgás. Amikor sikerül elérned ezeket, újra és újra lendületet kapsz majd.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: