Táplálkozás

5 őszi nass, mely pattanásokat okozhat. Mértékkel fogyaszd őket!

Csokoládé, forró csoki…

A boldogsághormon fokozása érdekében a hidegebb időben előkerülnek a tábla csokik, forrócsokoládék és hasonló forró italok. Mértékkel fogyasztva persze ezzel sincs semmi gond, de ha túlzásba esel, a bőrödön másnap meglátszik. Ha teheted, válassz min 70%-os kakaótartalmú csokoládét.

 

Chips

Ősszel sokan kevesebb zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak és jobban előtérbe kerülnek a bolti rágcsálnivalók, melyeket a bevásárlás során könnyebb beszerezni, mint még lesétálni a zöldségeshez. Igen, valóban egyszerűbb alternatíva a chips és a ropi, viszont jusson eszedbe, hogy olajosak és tele van tartósítószerekkel, A méreganyagoktól pedig meg kell szabadulni a szervezetednek, így alakulnak ki például a pattanások is. Szánj rá időt és inkább szerezz be zöldségeket, gyümölcsöket vagy készíts otthon egészséges nassokat az esti filmezéshez!

Zsírban, olajban sült ételek, nassok

A zsírban/olajban sült ételek és nassok hatására nagyobb eséllyel alakulnak ki pattanások. Ráadásul nem is túl egészségesek – ha teheted, sütéshez és főzéshez használj kevesebb olajat, viszont az a kevés legyen minőségi. A legjobb olaj, amit én is használok, a kókuszolaj/kókuszzsír! ITT találsz róla bővebb információkat!

 

Ez is érdekelhet: