Táplálkozás

5 szuper-étel, ami segít a fogyásban

Összetétel tekintetében: már 1, azaz egy darab citrom fedezi napi C-vitamin beviteled 100%-át. Durva, mi? Ráadásul a citrus flavonoidok megakadályozzák a rákos sejtek növekedését, és gyulladáscsökkentő hatásúak is.

 

  1. Fokhagyma

A tökéletes csodafűszer! Jó a megfázásra, egy csomó féle egyéb betegségre, mivel segít felvenni a szervezetünknek a harcot a baktériumokkal szemben. Az allicin, a fokhagymában található vegyület pedig hatásos gyulladáscsökkentő hatású, és bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást.

 

  1. Spenót

Felejtsük el a hagyományos parajpürét, a spenót levele kiválóan felhasználható köretként, feltétként, húsokhoz, tésztákhoz, és voltaképpen bármihez, az egész csak a kreativitásunkon múlik. Bátran fogyaszthatjuk továbbá, mivel majdnem nullkalóriás zöldségről beszélünk, amely tele van vassal, antioxidánsokkal, vitaminokkal és Q10 koenzimmel. Szintén hatásosan előzi meg a különböző szívbetegségek kialakulását, valamint jó az ízületi gyulladásra és a csontritkulásra is. Kiegészítve harmadik számú versenyzőnkkel, a fokhagymával pedig egyszerűen mennyi íze van!

 

  1. Dió

Az egyik legolcsóbb és legnagyszerűbb csonthéjasunk, kiváló salátákba, húsokhoz, de akár egy kis sajttal és szőlővel is elmajszolhatunk pár szemet belőle, ha egy kis nassolnivalóra vágyunk. Mivel rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz, ezért segít csökkenteni a koleszterin szintet, javítja a hangulatunkat, és a rákos megbetegedések esetében is optimálisan hat. De persze mivel egy olajos magról van szó, ezért csak mértékkel fogyasszuk!

Ez is érdekelhet: