5 tévhit az egészséges életmóddal kapcsolatban, aminek lehet, már te is bedőltél

Sze. 27 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A legújabb vélekedések szerint nem muszáj reggeliznünk és nem fontos a napi másfél-két liter víz sem. Hogy miről is van szó pontosan és milyen tévhiteknek dőlhettél be Te is, azt a cikkben megtudhatod:

5 tévhit az egészséges életmóddal kapcsolatban, aminek lehet, már te is bedőltél

A tudomány képviselői minden évben felhívják a figyelmet néhány újabb dologra, melyek jók, vagy éppen károsak az egészségünk szempontjából. Ám azok közül a tényként kezelt információk közül, melyeket jobbára készpénznek veszünk az egészséges életmóddal kapcsolatban, sok tudós szerint is jó néhány csak tévhit: egy részük félreértésen alapul, és van, ami a marketingesek segítségével terjedt el úgy, mint a népmesék.

A Mental Floss visszakövette az 5 legnagyobb tévedést a kiindulópontig.

 

1. tévhit: másfél liter vizet kell meginni, minden nap

Mindenki tudja, hogy egy embernek minimum másfél liter vizet kell meginnia minden egyes nap, különben a kiszáradást kockáztatja. Ám ez valójában tévhit, melynek senki sem tudja az eredetét, bár sok kutatás folyt a témában. Hogy mennyi folyadékra van szüksége egy embernek az nagy mértékben egyénfüggő, és nem is igazán kell túlragozni. Aaron E. Carroll, az Indianai Egyetem gyermekgyógyász professzora beleásta magát a témába, és megnyugtató javaslatokkal állt elő a The New York Times hasábjain:

Nem fontos ital formájában magunkhoz venni az összes folyadékot, amire szükségünk van. Ahogy azon sem kell aggódni, ha valaki sosem szomjas. Az emberi szervezet elég jól van hangolva ahhoz, hogy jelezze, folyadékra van szüksége, bőven azelőtt, hogy kiszáradna.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: