Felszedtél néhány kilót. Naés? Adunk 5 tippet, hogy visszatalálj a helyes útra

máj. 22 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

 

2. FELEJTSD EL AZ ÖNSAJNÁLTATÁST ÉS A BŰNTUDATOT

 

Könnyű bűntudatot, önsajnálatot vagy szégyenkezést érezned, ha jónéhány kilóval többet mutat a mérleg, mint szeretnéd. Megtörténik nagyon sokunkkal, úgyhogy ahelyett, hogy bánatodban megeszel még egy tábla csokit arra hivatkozva, hogy “már úgyis mindegy”, helyette fókuszálj inkább arra, hogy hogyan fogsz újra visszatalálni önmagadhoz. És most nem csak a testi változásokról beszélek. Mi miatt estél ebbe a hibába? Mi vezetett idáig? Fel tudod idézni? Tudod, a gyógyszerek is csak a tüneteket kezelik, magát a betegség okozóját nem. Gondolkodj így.

Befaltál tegnap este egy egész pizzát egymagad? Megtörtént. Koncentrálj arra, hogy ma mit fogsz tenni. Egyél helyette egy banánt, egy görög joghurtot, zabkását, bármit, amivel megelőzheted, hogy újra elkövesd a hibáidat, ami miatt ide jutottál. Ne hagyd, hogy farkaséhes legyél, mert akkor tuti, hogy nem leszel elég erős a hűtőnyitogatások elkerüléséhez. De ha mégse érzed magad elég erősnek.. Jól jöhet a következő tanács.

 

 

3. MERJ KÉRNI SEGÍTSÉGET, HA MÁSKÉPP NEM MEGY

 

Mindegy, hogy a segítség egy étrend specialista, egy személyi edző, egy terapeuta, egy orvos, vagy a legjobb barátnődtől érkezik. A lényeg, hogy ismerd be, ha egyedül nem megy! Kell, hogy ilyen szituációban legyen valaki melletted, fogja a kezed, visszatereljen a helyes irányba, ha letérnél róla. Jó, ha fel tudod fedezni magadban, hogy miért is kerültek rád azok a felesleges kilók, mert nem biztos, hogy ezt egyedül felismered és realizálod.

Ha nagyon sok kiló van rajtad pluszban, már csak amiatt is érdemes egy specialista véleményét kikérned, hogy tudd, mi a legjobb neked, hogyan fogyhatsz le a legjobb módon, ami nem árt az egészségednek. Egy személyi edző pedig segíthet az edzések alatt a gyakorlatok legjobb kivitelezésében, a barátnőd pedig jöhet veled támogatásként. Még vele is jót teszel ezzel! Motiváljátok egymást, fogjátok egymás kezét ha kell. Hidd el, nagyon jól fog jönni a gyengébb napjaidon!

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: