6 étel, amire mondj NEMET edzés után

Sze. 21 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ugye neked is ismerős az az érzés, mikor edzés után rád tör a farkaséhség. Na ilyenkor egyáltalán nem mindegy, mit eszel, épp ezért nagyon vigyázz, hogy ne kerítsen hatalmába semmilyen állatias ösztön, hogy kipakold a hűtőt! Megmutatjuk a 6 legrosszabb ételt, melyeket ilyenkor kerülj el!

6 étel, amire mondj NEMET az edzések után

6. Sós ropogtatnivalók

Teljesen természetes, hogy edzés után úgy érzed, szeretnél bekapni valami sósat, hiszen az intenzív testmozgás által kiváltott izzadás során rengeteg kálium távozik a szervezetedből.

A kálium fontos tápanyag, hiszen segíti az izmok megfelelő működését és támogatja az idegrendszer funkcióit,ugyanakkor a magas kalóriatartalmú sós finomságok inkább lehúznak.

5. Csokoládé

Nem állítjuk, hogy a csokoládé az ördögtől való, de például már egyetlen szelet tejcsoki is 250 kalóriát tartalmaz és természetesen a koleszterinszintedre sincs jó hatással. Ha eszel is, inkább a délelőtti órákban tedd és étcsokoládét válassz a tej helyett.

4. Zsíros ételek

Edzés után több glikogénre van szüksége a szervezetednek, amelynek funkciója a rövidtávú energiaraktározás a sejtekben.

Érthető tehát, hogy kívánod a zsíros ételeket, pedig épp ezekről kellene legalább ilyenkor lemondanod: célod a zsírok elégetése és álomalak elérése. Jusson mindig ez az eszedbe!

És akkor még nem is beszéltünk a magas koleszterinszintről, amit a túlzott zsírfogyasztás okoz…

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: