6 fontos dolog a hajszárításról, amit tudnod kell!

okt. 12 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Azt hinnéd, hogy áh, ez csak a hajad megszárítása, csak gyorsan túl kell lenni rajta és kész. Pedig nem árt, ha pár dologra odafigyelsz, ha még sokáig szeretnéd, hogy egészséges és szép legyen a hajkoronád.

6 fontos dolog a hajszárításról, amit tudnod kell!

6. A nedves haj sérülékeny!!!

Fontos, hogy minél alacsonyabb hőfokon használd a hajszárítót, minimum 20 cm távolságról szárítsd és ha lehet, ne használjunk fésűt közben (maximum ritka fogút és óvatosan!), hiszen a a víz megváltoztatja a hajszálak szerkezetét, így azok sokkal sérülékenyebbek leszek. 

 

5. Nemcsak a szárítástól kell félteni a hajadat!

A hajunkra sok veszély leselkedik, a szárítás és formázás közbeni magas hőmérséklet csak az egyik ezek közül, az UV-sugárzás például nemcsak a bőrünknek nem tesz jót. És ne feledkezz meg a mechanikai és vegyi behatásokról sem, amik miatt idővel egyre több lesz a töredezett hajvég, kevésbé lesz fényes és csillogó a hajad és a frizurád sem fog olyan sokáig tartani. 

 

4. 80% a minimum

Ha a haj száraznak tűnik, de hidegnek érzed tapintásra, azt az jelenti, hogy csak 80%-ban száradt meg és még előtted van a munka nagy része. Mit is jelent ez? Mosás után a haj túl sok nedvességet tartalmaz ahhoz, hogy bármit is kezdjünk vele és körülbelül 80%-ban száraznak kell lennie ahhoz, hogy formázni lehessen. Bármilyen furán hangzik, ezzel egyébként időt lehet spórolni a szakemberek szerint.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: