6 gyakorlat, amit mindenkinek csinálnia kellene

máj. 11 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Nem számít a korod vagy a képességeid, ezek a gyakorlatok mindenkire nagyon jó hatással vannak. Ha szépen lassan beleépíted ezeket a gyakorlatokat az edzéseidbe, az alapoktól fogsz megerősödni, tehát bírni fogod a nagyobb terheléseket. Ezekkel a gyakorlatokkal a későbbiekben leveszed a terhet a térdedről, a hátadról, és a hétköznapokon is jobban fogod bírni az iramot.

 

Próbáltam összeszedni néhány variációt, amikből első körben 8-at csinálj, majd emeld a számot 12-15 környékére, de ezt már érezni fogod. Természetesen ha haladó szinten vagy, akkor több ismétléssel csináld.

 

 

GUGGOLÁS

Miért csináld: Tökéletes gyakorlat, hogy fejleszd az egyensúlyérzéked, és a stabilitásodat. Ez a gyakorlat segít, hogy megerősödjön a csipőrész, amivel egyszerűbb lesz ülni és állni, kényelemetlenségek nélkül. Az izmok megerősödésével leveszi a terhet a hátadról és a térdedről, amivel könyebb lesz például a lépcsőzés, vagy a felfelé sétálás.

 

 

 

KITÖRÉS

Miért csináld: Hasonlóan a guggoláshoz, a kitörés is fejleszti a stabilitásod és egyensúlyod, emellett erősíti a fontosabb izmokat, ami a mindennapi élethez szükséges. Először súlyok nélkül próbáld kivitelezni a gyakorlatot, aztán ha ráéreztél, utána mehet súlyokkal is, hogy még hatékonyabb legyen.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: