6 hétköznapi dolog, ha főleg hasról fogynál!

máj. 11 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Mind tudjuk, hogy helyi szintű fogyás nem létezik, ez tény! Azonban a hasi elhízást több táplálkozási és életmód-jellemző is befolyásolhatja hisz, léteznek olyan ételek, italok és még szokások is, melyek kifejezetten a hasi területre halmozzák fel plusz kilókat. Mit tudsz tenni ezek ellen és min érdemes változtatnod a mindennapi szokásaid közül? Lássuk:

 

6 ok a hasi elhízás hátterében

6. Rossz étkezési szokások / szakértői vélemény alapján

A hagyományos étkezés során először a levest, majd a húst és a köretet, végül pedig a desszertet és/vagy a gyümölcsöt fogyasztja az ember. Ez azonban nem jó, mivel a gyümölcs, illetve a gyümölcsös desszert megemésztése jóval kevesebb időt vesz igénybe, mint a húsé. Egy főtt étel lassabban emésztődik meg, ezért amikor ráesszük a gyümölcsöt, az nem tud tovább haladni a belekbe és megrohad. Hiába ettünk gyümölcsöt, kárt tettünk beleinkben, emésztő rendszerünkben, bélgázok alakulnak ki, bélpuffadás, rothadás és a tápanyag sem tud jól felszívódni. Ez a folyamat jelentősen lassítja az emésztést, hosszú távon rossz hatással van az anyagcserére, a rossz anyagcsere pedig a (hasi) hízás egyik fő okozója. Figyelj tehát a sorrendre; gyümölcsöt a főétkezések között fogyassz inkább és a főétkezésekhez mindig fogyassz sok zöldséget!

 

5. Gyanútlanul felszaladnak a plusz kilók

Főzeléket veszel ebédre az egészség jegyében? Laza, joghurtos öntettel eszed a salátádat? Sajnos egyik sem jó választás, mivel a főzelékek habarása – hacsak nincs más feltüntetve – fehér liszttel történik, az öntetek pedig nem kevés cukrot tartalmaznak. KIVÉVE, ha otthon készíted el, így a főzeléket habarhatod zabliszttel és sűrítheted saját magával illetve az öntetet is görög joghurttal készítve sokkal jobb választás, mint a bolti, mű verziók. Ez csak két hétköznapi példa volt, de sajnos számtalan más esetben okoz problémát a hozzáadott liszt-, vagy a rejtett cukortartalom. Mindkettő hasi hízáshoz (is) vezet és az ember szinte végig gyanútlan marad, sőt..
Mit tudsz tenni ez ellen? Mindig ellenőrizd az címkéket vásárlás előtt illetve készítsd magad az ételeidet!

Ha nincs időd otthon főzni, rendelj a Metodic diétás ételfutártól, ahol az ételek, melyek glutén-, cukor-, tej- és adalékmentesek! 

 

4. Hormonális okok a hízás hátterében

A hasi hízás okai közt leggyakrabban az étkezés szerepel, de olyan dolgok is befolyással vannak rá, amelyek nem függenek össze az étkezéssel vagy a testmozgással. Ilyen „láthatatlan” ok a hormontípusod is. A hormondominancia jelentősen befolyásolja, hogy mely testtájakon hajlamos valaki a hízásra és milyen ételek hajlamosítják a zsírpárnák kialakulására.
Mit tudsz tenni ebben az esetben? Nézesd meg a hormontípusodat és kövesd az abban meghatározott alapelveket! Nemcsak az alakod, de a közérzeted is megváltozik majd, így sokkal minőségibb életet élhetsz ezek után.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: