6 snack, amiket lefekvés előtt is megengedhetsz magadnak

ápr. 26 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

5. LAZAC

A lazac kiváló megoldás az elalvás előtt, hisz magas fehérje és egészséges omega-3 és 6 zsírtartalommal rendelkezik. Sok mindenkinek pedig pont az omega- 3 zsírsavak azok, amik hiányoznak, s egyúttal a pótlásuk által támogatod a tested teljes egészségét, akár hosszútávon is.
Adj lazacot például a salátához, amivel az alacsony szénhidrát-tartalmú vacsorádhoz rostokat is biztosítasz.

 

4. GÖRÖG JOGHURT LENMAGGAL

A túrókrémhez hasonlóan a görög joghurt is fehérjékben gazdag és hatalmas kalciumtartalommal rendelkezik. Ha ehhez az alacsony zsírtartalmú snackhez még lenmagokat is hozzáadsz, megnövelheted az egészséges zsírtartalmat is. Ez a kombináció stabil fehérje, rost és omega zsírsav mennyiséget biztosít a számodra.

Glass of greek yogurt with crushed flax seeds for healthy breakfast, top view

 

3. ALACSONY ZSÍRTARTALMÚ SAJT ZÖLDSÉGGEL

Ha te is szereted a sajtot, ez az ételkombináció ideális lesz a számodra. A sajtok általában magas telített zsírsav tartalommal rendelkeznek, épp ezért nyúlj az alacsonyabb zsírtartalmú változat felé, amely ellenben egészséges fehérjeadagot tartalmaz.
A sajt minimális szénhidrát-mennyiséget tartalmaz és a zsír fehérjékkel történő kombinációja épp az, amit keresel. Az elhanyagolható kalóriák eléréséért, adj hozzá a vacsorádhoz egy kis nyers zöldséget, mint például uborka, zeller, vagy a brokkoli.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: