6 tipp, hogy könnyebben elaludj esténként

jún. 09 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Minimum 8 óra alvás. Ezt valószínűleg sok helyen hallhattad már. De nem véletlenül. Nagyon sokat tud visszavenni a napjaidból, de ami most a mi szempontunkból fontosabb, az edzéseidből, tehát a fogyásodból, ha nem alszod ki magad. Ez a 6 dolog állhat közéd, és a jó alváshoz.

1. SZÉNHIDRÁTOK

Kutatások igazolták, hogy azok, akik szénhidrátot fogyasztanak alvás előtt, mint például kenyér, sütemény vagy cukrok, sokkal nehezebben merülnek álomba. Amikor elhagyták ezt a szokást, egyből egyszerűbb volt az elalvásuk. Ez abból eredhet, hogy elég erősen megemeli a vércukorszintedet. Viszont azok, akik teljes kiőrlésű ételeket ettek, sokkal jobban aludtak.

2. ESTI NETEZÉSEK

Azok, akik elalvás előtt a telefont vagy laptopot nyomkodnak, a legrosszabban alszanak éjszaka. Hogyha muszáj lecsekkolnod a híreket, vagy végigpörgetni az Instagram sztorikat, tegyél meg legalább annyit, hogy a minimumra veszed a fényerőt. A legtöbb okostelefon már arra is képes, hogy éjszakai üzemmódba rakja a kijelzőt, ami magyarul annyit tesz, hogy a kék fény helyett sárgás árnyalatú lesz a kijelző fénye. Ettől könnyebb lesz majd az elalvás is.

A másik, amivel még segíthetsz az elalvásodon, ha megtalálod a hozzád leginkább passzoló matracot. Ez nem a legegyszerűbb feladat, én is mindig megpróbálkozom vele. Habár én inkább a puhább matracok híve vagyok, mégis mindig egy fokkal keményebbet választok, hogy tartást adjon a gerincemnek. De ami a legjobban bevált, egy keményebb matrac, és rá egy puha memóriahabos réteg. Az eredmény, ki se akarok kelni az ágyból 😉

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: