6 tipp, hogy könnyebben elaludj esténként

jún. 09 | 2. oldal - fitnesslife.hu

3. “AZ ALKOHOLTÓL JOBBAN ALSZOM” ELMÉLET

Nagyon sok embertől hallottam már, hogy “iszom egy pohárral, attól majd biztos könnyebben elalszom”. Nos igen, lehet, hogy így gondolod, de valójában többet árt, mint használ. A kutatók azt fedezték fel, hogy az alkohol ugyanazokat a hatásokat váltja ki alvásnál, mintha valaki kisebb apró áramütéseket kapna egész éjszaka. Nagyon pihentetőnek hangzik, nem igaz? Egyébiránt tényleg egyszerűbb tőle elaludni, de magát az alvásminőségedet igen erősen rontja. Szóval a végeredmény az lesz, hogy habár alszol, de fáradtabb leszel, mintha alig aludtál volna 1-2 órát. Megéri?

Ráadásul nagyjából 1 órára van szüksége a szervezetednek ahhoz, hogy lebontson nagyjából egy shotos pohárnyi alkoholt, szóval úgy időzítsd az iszogatásokat, hogy az alvásidődet messziről elkerülje.

4. TÚL SOK PÁRNA

Azok a csodaszép dekor párnák amiket vettél igazán szépen mutatnak az ágyon, de amikor elérkezik az alvásidő, inkább a földet díszítsék, mint az ágyadat. Ahhoz, hogy minimalizáld a nyak és hátfájásodat, lehetőleg csak egyetlen párna legyen a fejed alatt.

Hogyha oldalasan fekszel, mellőzd a túl sok párnán alvást, és próbáld egy vonalban tartani a nyakvonaladat a tested többi részével egy megfelelő méretű párnán fekve.

 

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: