7 dolog, ami akadályoz, hogy életmódot válts!

nov. 06 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Életmódot váltani nem könnyű! Ezt mindannyian elismerjük. Ráadásul olykor megeshet, nem is tudjuk hogyan fogjunk hozzá. Íme néhány buktató, amikre figyelned kell, hogy eredményes lehess!

 

1. Nem fogadod el magad olyannak, amilyen vagy.

Jó, oké, most per pillanat nem vagy elégedett azzal, amit a tükörben látsz sőt, olykor kifejezetten utálod magad és legszívesebben kibújnál a saját bőrödből. De „sajnos” ezt nem teheted! A tested a Tiéd! Szeretned kell, még akkor is, ha a saját hibáidból vált olyanná, amiért most nem szereted. Szeresd a tested és épp ezért tegyél érte, hogy olyanná válhasson, amire örömmel tudsz ránézni!

2. Nem hiszel magadban.

Nem hiszed el, hogy képes vagy változtatni. Pedig igen! Ahogyan képes vagy arra, hogy minden reggel felkelj, bármilyen nehéz is olykor, ugyanúgy képes vagy arra is, hogy változtass, hogy új, egészséges életmódot alakíts ki magadnak, melyben a sport is fontos szerepet kap. Szóval ne állj hozzá alapból úgy, hogy „ez nekem nem megy/nem fog menni!”, hanem tessék elhinni, hogy igenis meg tudod csinálni! Hiszen annyi mindenen túl vagy már az életben! Ez is menni fog! Csak higgy magadban!

3. Tervek, elhatározás nélkül állsz neki.

Kell, hogy legyen valami cél előtted, amiért érdemes küzdeni, amit el akarsz érni. Nem lehet csak úgy ímmel-ámmal életmódot váltani vagy sportolni! Teljes egészében kellesz hozzá, maximálisan bele kell adnod magad. Ugyanis vannak azok a régi berögzött gondolatok, amik ott suttognak a füledbe, hogy hogy ne menj edzeni, hisz fáradt vagy, meg nincs is rá időd és sorolhatnám! Legyen egy nagy célod, de tűzz ki magadnak kisebbeket is, hogy mindig érezd a változást, a fejlődést, a lendületet és legyen motivációd, sikerélményed!

Formás lábak, kerek hátsók, izmos hasfalak... Kövess minket Facebookon is! ➞
 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: