7 jele annak, hogy nem a megfelelő módszert választottad az alakformálásra

okt. 04 | 2. oldal - fitnesslife.hu

7 jele annak, hogy nem a megfelelő módszert választottad az alakformálásra

Inkább csak a kardió

Megállás nélkül csak kardióznál, ha tehetnéd? Szívesen kiváltod vele a súlyzós edzést? Szuper, ha ennyire beleszerettél például a futópadba, de ettől még az erőedzést sem hanyagolhatod el! Ha azon kapod magad, hogy jó ideje nem csináltál ilyet, keresd meg azt az alternatívát, ami a kardiónál is nagyobb élvezetet jelent! A saját testsúllyal végzett gyakorlatok például sokak kedvencei, mivel rendkívül változatosak lehetnek.

Kialvatlanság kínoz

Miért is kellene hajnalban kelned, ha egyszerűen nem pacsirtának teremtettek? Ha egész nap dolgozol, akkor is legalább két lehetőséged van az edzésre: reggel és este. Kialvatlanság esetén valószínű, hogy egyikről a másikra kellene váltanod, és rögtön a helyére kerülne a bioritmusod. Amennyiben pedig úgy érzed, hogy elvileg mennyiségileg és minőségileg is eleget alszol, talán csak túlerőltetted magad, amit némi pihenéssel és a penzum csökkentésével orvosolhatsz.

Gyerekjáték az edzés

Kezdetben kis híján belepusztultál, aztán egyre könnyebb lett, most pedig már kisujjból kirázod az egészet? Gratulálunk a fejlődéshez, ám akkor ideje emelni a szintet! Csináld nagyobb energiával, tovább vagy változatosabban! A mozgásnak mindig olyan kihívást kell jelentenie, aminek a teljesítése büszkeséggel tölt el – tehát a komfortzónádat feszegeted vele, de tudod, hogy gond nélkül végigcsinálhatod az egészet. Bátran kérd profi edző segítségét, ha bizonytalan vagy a továbblépésben!

 

 

https://www.fitness.hu/

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: