7 szuper zsírforrás a lapos hasért

okt. 24 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A fehérjefogyasztás fontosságáról (az izmosabb, formásabb alak eléréséhez) már nagyon sokat írtunk, de a zsírok a mai napig „rosszként” élnek sokak fejében, hisz a hétköznapi felfogás szerint a zsíros ételek hizlalnak, aki zsíros, az kövér, ezért a zsírokat kerülni kell…stbstb. A valóság azonban az, hogy egyrészt hízni, zsírosodni legfőképpen a szénhidrátoktól fogsz, nem a zsíroktól, másrészt pedig míg esszenciális szénhidrátok nem léteznek, addig az esszenciális aminosavak mellett igen fontos szerepük van az esszenciális – azaz a szervezet számára nélkülözhetetlen – zsírsavaknak is.

 

Étrenddel a lapos hasért

A zsírokat tehát egyáltalán nem kell kerülni, csak odafigyelni, hogy „jó” zsírokat fogyassz, ne pedig telített transzzsírokat. Ha jobb formára, alacsony testzsír százalékra, lapos hasra vágysz és szeretnél egészséges is maradni, akkor megfelelő mennyiségű zsírt is fogyasztanod kell.

A zsírok hozzájárulnak a szervezet hormon háztartásának szabályozásához is, köztük sok olyan hormonéhoz, melyek a szervezet zsírraktárainak elégetéséért felelnek (hogy a zsírban oldódó vitaminokról ne is beszéljünk). Ha megismered a megfelelő zsírforrásokat és kiváltod a magas szénhidráttartalmú ételeket (mint pl. kenyér, muffin, tészta, stb.) ezekkel a „zsírégető”, egészséges zsírokat tartalmazó ételekkel, akkor sokat tehetsz az izmosabb, szebb alak eléréséért.

 

Még nincs vége! Lapozz a 7 legjobb zsírforrásért >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: