7 tipp a gyorsabb zsírégetéshez – ezekre figyelj oda

Sze. 12 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Amikor elkezdünk rendszeresen sportolni és figyelni az étkezésünkre, lényegében azonnal szeretnénk látni – de legalábbis érezni – az eredményt. Persze mindannyian tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű, hiszen akkor mindenki álomalakkal rendelkezne. No de mi van akkor ha mégse vagyunk türelmesek? Akkor jöhetnek az alábbi trükkök, amikkel hatékonyabbá tehetjük a zsírégetést.

 

  1. Pörgessük fel az edzéseinket!

 

Súlyzós edzés esetén általában azt szokták javasolni, hogy tartsunk az egyes szériák között akár 1-1,5 perces pihenőket is annak érdekében, hogy a pulzus visszaessen nyugodtabb tartományba. Próbáljuk ki, hogy a pihenőidőt a szériák között minimálisra csökkentjük kb. 30 másodpercre.

 

A klasszikus 3-4 szériát emeljük meg mondjuk 5-re vagy még többre. Illetve iktassunk be szuper szetteket ( 2 különböző gyakorlat egymás után) , triszetteket (3 különböző gyakorlat egymás után) vagy akár köredzést (4 vagy több gyakorlat egymás után).

 

Emeljük meg az ismétlésszámokat. A megszokott 8-10-12-es ismétlés helyett végezzünk bátran 15-20 vagy feladat függvényében akár 50 ismétlést. Emellett pedig igyekezzünk a súlyokat a lehető legmagasabban tartani – a feladat végrehajtása maradjon szabályos, mert egyébként nagyon megnöveljük a sérülésveszélyt.

 

  1. Felejtsük el a kondigépeket!

 

Felejtsük el az izolált, egy-egy izomcsoportra koncentráló kondigépeket. Csináljunk inkább szabadsúlyos alapgyakorlatokat mint például a guggolás, kitörés, merevlábas felhúzás, húzódzkodás stb. Amikor nem egy gép által irányított pályán dolgozunk sokkal több izomcsoportunk kapcsolódik be a munkába ezáltal pedig több kalóriát is égetünk el. Ugyanakkor ezeknél a feladatoknál szükséges már némi edzésmúlt vagy akár edző segítsége, hogy megtanuljuk helyesen kivitelezni őket különben nagyon megnő a sérülésveszély és csak többet ártunk magunknak.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: