8 dolog, amivel jó, ha tisztában vagy – Személyi edzők meséltek tapasztalataikról

máj. 08 | 3. oldal - fitnesslife.hu

 

5
AZ ELLENÁLLÁSOS EDZÉS SOKKAL NAGYOBB VÁLTOZÁST EREDMÉNYEZ, MINT A KARDIÓ
 

Az ellenállásos edzés, például a súlyzós edzés, ahol az izomzat erősítése a cél, és ez mindig erőkifejtéssel jár. Ez a fiúk nagy kedvence, a lányok pedig egy teljesen téves félelemtől vezérelve hanyagolják ezt az edzésfajtát. Nagyon elterjedt lett, hogy a leggyorsabb fogyáshoz nem kell mást csinálnod, mint ezerrel kardiózni. Én ezt egy picit másképp gondolom. Nincs olyan, hogy egy gyakorlat, vagy egy mozgásforma elég a fogyáshoz. Fontos, hogy bele legyen építve súlyzós edzés, és hagyjuk is azt a részt, amikor valaki azzal jön, hogy de attól férfias lesz, és hasonlók..

Igenis kell a súlyzós edzés az alaformáláshoz és a fogyáshoz is. És szüksége van a szervezetnek a megfelelő tápanyagokra. Nem ess abba a hibába, hogy csak a kalóriabevitelre figyelsz. Mert hogy nem ennyiből áll a történet. Ahhoz, hogy a testednek legyen elég energiája, igenis enned kell. Sőt. Nem is keveset! De nagyon nem mindegy, hogy mit eszel. Ha jól van beállítva az étrended, több izmot építesz, ami azt jelenti, hogy felgyorsul az anyagcseréd, vagyis több kalóriát égetsz el. Természetesen nem baj, ha végzel kardiós edzést, sőt, szükség is van rá, de ne abból álljon csak az edzésed. A kardió edzés – ha már végzed – intervall gyakorlatokból álljon. Az intervall edzésekről is szó lesz egy következő cikkünkben.

 

6
NEM MINDEGY, HOGY MILYEN EMBEREKKEL VESZED KÖRBE MAGAD
 

Talán nem fogod megváltoztatni a családod étkezési szokásait, de a barátaid és ismerőseid körében érhetsz el változást az egészséges életmódoddal. Mutass példát, és lehetőleg olyanokkal vedd körbe magad, akik osztoznak a nézeteidben. Persze ez nem egyszerű, de nagyon is ajánlatos, ugyanis egyedül nehéz lesz elérni a célodat, sokkal egyszerűbb, ha olyanokkal vagy körbevéve, akik támogatnak abban, amit szeretnél, ott vannak melletted, amikor nem érzed elég motiváltnak magad, visszahúznak a helyes út irányába, ha letévednél róla.

Keress magad mellé egy edzőpartnert, akivel élvezet az edzés, és akivel mindig előrébb viszitek egymást. De a legjobb dolog, hogy étrendedet is könnyebb betartani, ha nem azt látod, hogy mindenki megeszi körülötted a hamburgert. Sőt, még azt is megoszthatod egy edzőpartnerrel, hogy egyik héten ő főz és dobozol a hétre, a másik héten pedig te. Így a teher egy része is lekerül a válladról.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: