4. Rozmaring
Nem csak, hogy csodálatos ízt kölcsönöz ételeinknek, de képes csökkenteni azok nátrium tartalmú összetevőit is. Kellemesen intenzív íze segíti a telítettség érzés fokozását, így kevesebbet fogyasztunk el az adott ételből. Magas antioxidáns tartalma miatt az őszi-téli hónapokban nélkülözhetetlen fűszernövényünk.
5. Vöröshagyma
Talán az egyik legkedveltebb és leggyakrabban használt zöldségféléről beszélhetünk, amely szintén intenzív íze és magas rosttartalma miatt könnyebben eltelíti a gyomrunkat, erős fűszeres ízt ad ételeinknek, ezáltal csökkentve étvágyunkat. Egyaránt használhatjuk akár nyersen is, vagy akár levesekbe, salátákba, pörköltekbe főzve is.
6. Natúr joghurt
Ha joghurtról beszélünk, akkor semmiképp sem az ízesített gyümölcsjoghurtokról van szó, amik bár gyümölcsöt alig-alig, cukrot viszont annál többet tartalmaznak. Sokkal inkább a natúr, de még inkább talán a görög joghurtokról van szó, amelyek fehérje tartalma is jóval kedvezőbb, mint más joghurtoké és tejtermékeké, kivéve talán a túrót. Alacsony zsírtartalma és kellemes állaga hamar eltelít, ami pozitívan járul hozzá diétánkhoz. Gyümölcsökkel, zabpehellyel igazi finomság lehet.
Még nincs vége. LAPOZZ!
A cikk a következő oldalon folytatódik: