8 nagyon rossz tanács fogyni vágyóknak

okt. 19 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Előfordult már, hogy egy barátnője tanácsára valami őrült diétára fogta magát, amit aztán megbánt, mert a hirtelen leszaladt néhány kiló duplán jött vissza, és nem csak a keserves fogyókúra, de a siralmas végeredmény is szenvedést okozott? Összegyűjtöttük a leghaszontalanabb diétás tanácsokat, ezeket biztosan nem érdemes betartani, már ha egészséges akar maradni.

 

  1. A ZSÍRTÓL LESZÜNK KÖVÉREK

Nos, ez attól függ, hogy milyen zsírokról van szó. A chipsek, vastag krémes sütik, az olajban sült ételek valóban növelhetik a koleszterinszintet. De vannak jó zsírok is. Az olajos magvakban, a dióban, avokádóban, a halakban található zsírok védik a szívet, segítenek és támogatják egészségünk megtartását, és ha mértékkel fogyasztjuk őket, nem hízunk tőlük.

 

  1. A NASSOLÁSTÓL LESZÜNK KÖVÉREK

Ha többször eszünk keveset, sokkal jobban kordában tudjuk tartani az étvágyunkat. A jól megválasztott nassok, mint például a joghurt, a diófélék, a zöldségek, a gyümölcsök egész napra biztosítják a szervezet energiaellátását.

 

  1. MINDIG SZÁMOLNI KELL A KALÓRIÁKAT, KÜLÖNBEN KÖVÉREK LESZÜNK

Nem minden kalória egyforma, ez egyértelmű. A bevitt kalóriák minősége, a szervezetre gyakorolt hatása a döntő. A dióféléknek nagyon magas a kalóriatartalmuk, mégis összehasonlíthatatlanul hasznosabbak, mint a csokitorta kalóriái. Az édességek, a sült krumpli nem tartalmaznak igazán hasznos tápanyagokat, ezért nevezzük ezeket üres kalóriának. Nem kell persze örökre lemondani róluk, ritkán, mértékkel élvezhetjük ezeket az ízeket is.

Formás lábak, kerek hátsók, izmos hasfalak... Kövess minket Facebookon is! ➞
 

 

  1. A SZÉNHIDRÁTOKTÓL KÖVÉREK LESZÜNK

A zöldségben is van szénhidrát, oké? A közvélemény a szénhidrátokat gyakran a cukrokkal, a kenyérfélékkel és a tésztával azonosítja. Ezeknek a túlzott mértékű fogyasztása valóban vezethet súlygyarapodáshoz, és fokozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. De nincsen olyan kutatás, amely arra utal, hogy az egészséges szénhidrátok, mint például a teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök, zöldségek, illetve a hüvelyesek negatívan befolyásolják az egészségünket vagy a súlyunkat. Épp ellenkezőleg, számos tanulmány szerint a hasznos szénhidrátokban gazdag étrend, a növényi alapú élelmiszerek fogyasztásával jobb általános egészségi állapotot érhetünk el.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: