9 meggyőző érv a tojásfogyasztás mellett

ápr. 08 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A fogyás alapja, hogy több energiát égessünk el egy nap, mint amennyit tápanyagokkal beviszünk a szervezetünkbe. Diéta alatt az alacsony szénhidrátos étrend mellett érdemes figyelnünk a fehérjebevitelre. Izomzatunk nagy része ugyanis fehérjékből, aminosavakból épül fel, ezért nélkülözhetetlen a magas fehérje utánpótlás. Ha nem eszünk elég fehérjét, lehet hogy a mérleg kevesebbet fog mutatni, de nagy esély van rá, hogy inkább izomvesztés történt, zsírvesztés helyett. Ahhoz, hogy a tested feszes maradjon, a sovány fehérjeforrásokat részesítsd előnyben a fehérjeporokon kívül.

A tojás a barátod

Diéta alatt vagy sporttáplálkozásban az egyik legjobb barátod lehet a TOJÁS. A tojásfehérjét szervezeted nagyon jól tudja hasznosítani és emészteni. Nagyon finom édesen, sósan, főzve, sütve, salátában, sütiben, reggelire, vacsorára vagy a nap folyamán bármely étkezéshez. Rengeteg olyan vitamint és nyomelemet tartalmaz, melyeket a modern orvostudomány napi bevitelre javasol. Egy tojásban kb. 85 kalória van, 0,5 gramm szénhidrát, 6 gramm zsír és 7 gramm izomépítő fehérje. Sokan aggódnak amiatt, hogy a tojás megemelheti a vér koleszterinszintjét, ezáltal növelve a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) tanulmányából megtudhatjuk, hogy a táplálkozással bevitt koleszterin a legtöbb esetben nem befolyásolja a vér koleszterinszintjét annyira, mint az elfogyasztott zsiradék típusa és mennyisége (kivéve néhány, a magas koleszterinbevitelre érzékeny egyén esetében).
A tojásfogyasztás – az egészségesen kiegyensúlyozott táplálkozás részeként -, az emberek többségénél nem növeli jelentősen a vér koleszterinszintjét.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: