6 meggyőző érv, hogy a kávé jót tesz veled

Már. 10 | 4. oldal - fitnesslife.hu

A kávé és a máj kapcsolata

A máj szintjén beindítja az epetermelést és segíti az epehólyag működését, míg a belek szintjén segíti a bélmozgásokat, összehúzódásokat, javítva a funkcionalitást és a mozgásképességet. A vesék is részesülnek a kávé pozitív hatásaiból: a vesék artériái kitágulnak, így serkentve és növelve a vizelet kiválasztást.

 

 

A kávé és a belső elválasztású mirigyek

A kávé a belső elválasztású mirigyekre hatva serkenti a vesék kiválasztó tevékenységét, gyorsítja az anyagcserét és serkenti a pajzsmirigy működését.

 

Összegezve

Szinte hihetetlen, hogy mindezeket a pozitív hatásokat egy olyan ital foglalja magában, amit sokan károsnak gondoltak EDDIG. Ráadásul elhanyagolható a kalória értéke, tehát olyanok is fogyaszthatják, akik alacsony kalória bevitelű diétát folytatnak. Ihatod laktózmentes és növényi tejekkel is, vagy akár feketén.

Mindezek fényében, nyugodtan kényeztessük magunkat napi 1-2 finom espressoval és inkább a cukros üdítőkről, energiaitalokról mondjunk le. Plusz egy érv a kávé mellett: csökkenti az édesség utáni vágyat – legalábbis nálam ezt a hatást váltotta ki, aminek külön örülök 😀

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: