Házi áfonyás magvas müzliszelet

nov. 08 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Miért jó a házi müzliszelet? Egyrészt egészséges és nem tartalmaz rejtett adalékanyagokat (mivel te készíted, otthon), másrészt tele van egészséges olajokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és energiával, ami elengedhetetlen egy dolgos hétköznapon vagy a suliban. A mostani receptünk tele van magvakkal és aszalt gyümölccsel; isteni finom, tápláló és egészséges.

Házi áfonyás magvas müzliszelet recept

Hozzávalók
2 bögre mandula, kesudió, mogyoró, dió keveréke – durvára szeletelve
⅔ bögre szárított vörös áfonya
½ bögre zabpehely
¼ bögre nyers tökmag
¼ bögre méz/juharszirup
2 evőkanál kendermag
1 evőkanál mogyoróvaj/mandulavaj
1 teáskanál vanília aroma
½ teáskanál himalája só

 

Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
Egy nagyobb edényben keverd össze a magvakat, zabot és az aszalt vörös áfonyát.
Egy kisebb tálban keverd össze a mézet, mogyoró/mandula vajat, vanília aromát és sót. Keverd el jól.
A kis tálból a hozzávalókat öntsd át a nagy tálba és jól keverd el, hogy összeálljon.
Öntsd a keveretet egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egyengesd el egyenlő vastagságúra.
Süsd 35-37 percig.
Ha kész, hagyd kihűlni (kb. 1óra)
Vágd fel szeletekre és csavard kis sütőpapír csíkokba, hogy ne ragadjanak össze.

 

A legtöbben most ezt olvassák:

A nagy mennyiségű gyúrós koszton vagy a speciális táplálék-kiegészítőkön, esetleg a genetikán múlik, hogy látványos eredményeket, szépen kidolgozott izomzatot érjünk

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: