Egészséges édességek

Ajándékozz házilag készített édességet szeretteidnek!

Ki ne örülne egy kis zserbógolyónak, karamellkrémnek vagy csokis drazsénak? Karácsonykor szinte elengedhetetlenek! Ráadásul ajándéknak is tökéletesek, szóval most mutatjuk, hogyan készítsd el őket! 😉

Szuper házi készítésű karácsonyi ajándékok

Évek óta divatosak a gasztro ajándékok, azaz azok az ehető vagy iható finomságok, amiket házilag készítünk el. Nem csak az szól mellettük, hogy a végeredmény általában klasszisokkal jobb, mint a bolti, hanem az is, hogy a beletett munka és törődés a karácsonyi ajándékozás igazi lényege. A hajtás után mutatjuk, hogyan készítsetek zserbógolyót, csokis drazsét és karamellkrémet szeretteiteknek!

3. Zserbógolyó

A zserbó egyik legnépszerűbb süteményünk, amiben tökéletes harmóniában van a baracklekvár, a dió és a csokoládé. Időhiányban küzdőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy épp gyerekeknek ajánljuk most az egyszerűsített változatát, golyó formában.

Hozzávalók (30-40 darabhoz):

  • 15 dkg keksz
  • 15 dkg dió
  • kb. 15 dkg sárgabaracklekvár, amennyit felvesz
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirítani, hogy még finomabb legyen.)

Kis golyókat gömbölyítünk, majd betesszük őket 30 percre a hűtőbe.

A csokoládét felaprítjuk, a kétharmad részét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a maradék csokoládét. Ha ez is beleolvadt, egyesével, gyorsan megmártjuk a csokoládéban a golyókat. Alaposan lecsepegtetjük, és egy sütőpapírra sorakoztatjuk őket.

Darált dióval meghinthetjük még őket vagy bele is forgathatjuk, amíg nem szilárdul meg a csokoládébevonat, de simán is hagyhatjuk.

 

 

Még nincs vége, 2 recept vár még rád. LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: