Ajándékozz házilag készített édességet szeretteidnek!

dec. 20 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ki ne örülne egy kis zserbógolyónak, karamellkrémnek vagy csokis drazsénak? Karácsonykor szinte elengedhetetlenek! Ráadásul ajándéknak is tökéletesek, szóval most mutatjuk, hogyan készítsd el őket! 😉

Szuper házi készítésű karácsonyi ajándékok

Évek óta divatosak a gasztro ajándékok, azaz azok az ehető vagy iható finomságok, amiket házilag készítünk el. Nem csak az szól mellettük, hogy a végeredmény általában klasszisokkal jobb, mint a bolti, hanem az is, hogy a beletett munka és törődés a karácsonyi ajándékozás igazi lényege. A hajtás után mutatjuk, hogyan készítsetek zserbógolyót, csokis drazsét és karamellkrémet szeretteiteknek!

3. Zserbógolyó

A zserbó egyik legnépszerűbb süteményünk, amiben tökéletes harmóniában van a baracklekvár, a dió és a csokoládé. Időhiányban küzdőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy épp gyerekeknek ajánljuk most az egyszerűsített változatát, golyó formában.

Hozzávalók (30-40 darabhoz):

  • 15 dkg keksz
  • 15 dkg dió
  • kb. 15 dkg sárgabaracklekvár, amennyit felvesz
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirítani, hogy még finomabb legyen.)

Kis golyókat gömbölyítünk, majd betesszük őket 30 percre a hűtőbe.

A csokoládét felaprítjuk, a kétharmad részét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a maradék csokoládét. Ha ez is beleolvadt, egyesével, gyorsan megmártjuk a csokoládéban a golyókat. Alaposan lecsepegtetjük, és egy sütőpapírra sorakoztatjuk őket.

Darált dióval meghinthetjük még őket vagy bele is forgathatjuk, amíg nem szilárdul meg a csokoládébevonat, de simán is hagyhatjuk.

 

 

Még nincs vége, 2 recept vár még rád. LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: