Akár saját magadat is meggyógyíthatod ezzel a módszerrel!

Sze. 22 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ehhez az öngyógyításhoz csupán a saját kezeidre lesz szükség és már indulhat is a kúra. Ez a módszer pedig az akupresszúra, amivel megszabadulhatsz a kellemetlen tünetektől, ingyen, természetesen. Nem túl kellemes érzés, de higgyétek el, hogy nagyon hatásos.

Mi az akupresszúra?

Az akupresszúra tulajdonképpen az akupunktúra tűmentes változata, amit otthon is kipróbálhatsz saját magadon. Mindössze az ujjad hegyével kell nyomást gyakorolnod a megfelelő pontra a kézen vagy lábon.. Ezzel – a hagyományos kínai orvoslás alapelvei szerint – újra egyensúlyba hozhatod, illetve felszabadíthatod a csít, vagyis az életenergiát, mely az egész testet behálózó, láthatatlan útvonalakon – meridiánokon – áramlik az emberi szervezetben.

Az orvosok a mai napig nem tudják pontosan, hogyan fejti ki hatását az akupresszúrás kezelés. A Kutatások bebizonyították, hogy az akupunktúrás pontok valóban léteznek és ezek ingerlésekor a szervezet endorfinokat, természetes fájdalomcsillapító anyagokat termel. Ezek a vegyületek oldják az izomfeszültséget és javítják a vérkeringést, továbbá gondoskodnak a jó közérzetről.

 

Akupresszúrás pontok a tenyéren

/ Jobb tenyéren /

 

/ Bal tenyéren /

 

Még nincs vége! Nézd meg a talpon és a fülön lévő akupresszúrás pontokat is a következő oldalon!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: